KARAMARKO MORA UČITI OD OSTOJIĆA

HDZ-ovke ne smiju nositi štikle!

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Žene, ako se mislite baviti politikom, ne smijete nositi štikle!, upozorio je političarke HDZ-a Vinko Vukadin, licencirani medijski trener, kojeg je Tomislav Karamarko pozvao da održi predavanje o umijeću javnog nastupa na klauzuri HDZ-a u Opatiji, otkriva Jutarnji list.

Vukadin tvrdi da govornik mora biti u prvom planu, a ne njegova odjeća. ‘Štikle ili nakit privlače drugačiju vrstu pozornosti i time govornik, koji bi trebao biti glavna zvijezda, šteti sam sebi. Pa, ne radi se tu o manekenskoj pisti ili izboru za Miss i Mistera!’, smatra Vukadin.

Uz gore navedenu zabranu štikli političarkama, sukladno naputcima medijskog trenera Vukadina, novi HDZ bi pri javnom nastupu trebali bi se držati sljedećih naputaka:

– Političar se ne smije sramiti dijalekta nego ga mora koristiti u javnom govoru

– Ako pohvalite političke neprijatelje, ljudi će vas tada doživjeti pozitivno

– Tomislav Karamarko mora od sebe stvoriti brand; mora popraviti nejasan izgovor, položaj tijela i način gledanja u kameru

– Tomislav Karamarko se u javnim nastupima treba ugledati na ministra zdravlja Rajka Ostojića (SDP) i svog zamjenika Dragu Prgometa.

– HDZ-ovci otvoreno razgovaraju kako su sami urušavali HDZ

– Starim članovima, koje vrh smatra potrošenima i štetnima za stranku, sugerirano je da se sami povuku.

Jutarnji također doznaje da je Karamarko za svoj novi PR tim angažirao i Andreja Roru, nekadašnjeg urednika na HTV-u i bliskog suradnika Miljenka Manjkasa, koji je pak bio PR savjetnik Iviću Pašaliću. On bi navodno trebao biti jedan od glavnih PR stratega stranke.

‘Bit ću voditelj odjela za odnose s javnošću u Izvršnom stožeru HDZ-a. Poziv sam prihvatio, jer iako nisam stranački angažiran, prepoznao sam sebe i svoja politička stajališta u porukama obnovljenog HDZ-a’, rekao je Jutarnjem Rora. U Opatiji mu je pomagao Domagoj Bebić, koji je na Klauzuri održao predavanje o novim medijima. Bebić je znanstveni novak na Fakultetu političkih nauka i brat gradonačelnika Hvara Pjerina Bebića.

Iako je Tomislav Karamarko nekoliko puta istaknuo kako im je u fokusu gospodarski program, te iako se špekuliralo da bi mogao biti predstavljen u Opatiji, Jutarnji navodi, da još uopće nije napravljen. Ono o čemu je bilo riječi na Klauzuri bio je tek prednacrt programa, navodni u cijelosti čak neće biti ni predstavljen ni za lokalne izbore!

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar