HDZ-ovke ne smiju nositi štikle!

Žene, ako se mislite baviti politikom, ne smijete nositi štikle!, upozorio je političarke HDZ-a Vinko Vukadin, licencirani medijski trener, kojeg je Tomislav Karamarko pozvao da održi predavanje o umijeću javnog nastupa na klauzuri HDZ-a u Opatiji, otkriva Jutarnji list.

Vukadin tvrdi da govornik mora biti u prvom planu, a ne njegova odjeća. ‘Štikle ili nakit privlače drugačiju vrstu pozornosti i time govornik, koji bi trebao biti glavna zvijezda, šteti sam sebi. Pa, ne radi se tu o manekenskoj pisti ili izboru za Miss i Mistera!’, smatra Vukadin.

Uz gore navedenu zabranu štikli političarkama, sukladno naputcima medijskog trenera Vukadina, novi HDZ bi pri javnom nastupu trebali bi se držati sljedećih naputaka:

– Političar se ne smije sramiti dijalekta nego ga mora koristiti u javnom govoru

– Ako pohvalite političke neprijatelje, ljudi će vas tada doživjeti pozitivno

– Tomislav Karamarko mora od sebe stvoriti brand; mora popraviti nejasan izgovor, položaj tijela i način gledanja u kameru

– Tomislav Karamarko se u javnim nastupima treba ugledati na ministra zdravlja Rajka Ostojića (SDP) i svog zamjenika Dragu Prgometa.

– HDZ-ovci otvoreno razgovaraju kako su sami urušavali HDZ

– Starim članovima, koje vrh smatra potrošenima i štetnima za stranku, sugerirano je da se sami povuku.

Jutarnji također doznaje da je Karamarko za svoj novi PR tim angažirao i Andreja Roru, nekadašnjeg urednika na HTV-u i bliskog suradnika Miljenka Manjkasa, koji je pak bio PR savjetnik Iviću Pašaliću. On bi navodno trebao biti jedan od glavnih PR stratega stranke.

‘Bit ću voditelj odjela za odnose s javnošću u Izvršnom stožeru HDZ-a. Poziv sam prihvatio, jer iako nisam stranački angažiran, prepoznao sam sebe i svoja politička stajališta u porukama obnovljenog HDZ-a’, rekao je Jutarnjem Rora. U Opatiji mu je pomagao Domagoj Bebić, koji je na Klauzuri održao predavanje o novim medijima. Bebić je znanstveni novak na Fakultetu političkih nauka i brat gradonačelnika Hvara Pjerina Bebića.

Iako je Tomislav Karamarko nekoliko puta istaknuo kako im je u fokusu gospodarski program, te iako se špekuliralo da bi mogao biti predstavljen u Opatiji, Jutarnji navodi, da još uopće nije napravljen. Ono o čemu je bilo riječi na Klauzuri bio je tek prednacrt programa, navodni u cijelosti čak neće biti ni predstavljen ni za lokalne izbore!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...