HDZ podnosi zahtjev za ocjenu ustavnosti objave Registra branitelja

HDZ će do kraja dana podnijeti zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o pravima branitelja koji je krajem prošle godine omogućio objavu Registra branitelja. HDZ-ov zastupnik Josip Đakić rekao je da je zahtjev potpisala trećina HDZ-ovih saborskih zastupnika.

“Kao predsjednik Odbora za veterane učestalo dobivam dopise koji govore o problemima koji tište naše branitelje, koji nisu željeli da budu objavljeni, koji nisu željeli da njihova imena budu u tom Registru, koji su željeli iskoristiti ustavno pravo kako bi mogli i bezbrižno raditi, a i putovati bezbrižno”, istaknuo je Đakić.

Bivši ministar branitelja Tomislav Ivić ističe kako su njihovi argumenti dovoljno jaki. I njemu se neprestano javljaju branitelji.

“S tezama da će im biti znatno ograničeno putovanje izvan Republike Hrvatske, da se dovodi u pitanje njihova sigurnost, posebice branitelja koji žive izvan Republike Hrvatske. Nemali broj branitelji živi u susjednoj Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj, naravno ima i branitelja koji žive u Republici Srbiji. Možete misliti što znači objava podataka o njihovom raznom putu za sve one koji žive izvan Republike Hrvatske”, kazao je Ivić.

Podsjetimo, zagrebačka odvjetnica Vesna Alaburić podnijela je već u ime jednog hrvatskog branitelja zahtjev za ocjenu ustavnosti odredbe Zakona o pravima branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji temeljem kojeg je objavljen Registar branitelja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...