Hillary Clinton napustila bolnicu

Američka državna tajnica Hillary Clinton, koja je na Staru godinu hospitalizirana u Prezbiterijanskoj bolnici u New Yorku zbog ugruška otkrivenog u krvnoj žili između mozga i lubanje, napustila je bolnicu u srijedu, prema fotografijama i snimaka što su ih objavili američki mediji.

Clinton je bolnicu napustila u pratnji supruga Billa, bivšeg američkog predsjednika, i kćeri Chelsea. State Department, zamoljen za komentar, nije htio objaviti radi li se o trajnom izlasku iz bolnice.

Ranije u srijedu glasnogovornica State Departmenta Victoria Nuland kazala je da Clinton redovno razgovara telefonom sa svojim suradnicima i prima faksove u bolnici.

Clinton se trebala vratiti na posao prošloga tjedna nakon bolovanja zbog potresa mozga kojeg je zadobila polovicom prosinca nakon pada u svom domu, no na kontrolnom pregledu utvrđeno je da ima krvni ugrušak u prostoru između mozga i kosti lubanje iza desnog uha te je hospitalizirana i stavljena na antikoagulantnu terapiju.

Krvni ugrušak zbog kojeg je hospitalizirana relativno je rijetka komplikacija ozljeda glave, ocijenili su američki stručnjaci, a njezin liječnički tim najavio je potpuni oporavak. Clinton ne bi trebala imati dugoročne posljedice jer krvni ugrušak nije izazvao neurološke ispade.

Njezini liječnici prije su toga najavili da će biti otpuštena iz bolnice kad se odredi idealna doza lijeka koji spriječava stvaranje ugrušaka.

Clinton bi trebala odstupiti s dužnosti ubrzo nakon inauguracije predsjednika Baracka Obame 21. siječnja. Obama je u prosincu objavio imenovanje senatora Johna Kerrya za novog američkog državnog tajnika, što još treba potvrditi Senat.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...