Hoće li Antovići tražiti odštetu?

Hoće li “glava obitelji” tražiti od države nadoknadu štete tek će se vidjeti, a radi se o Tomislavu Antoviću, no i dvojici sinova Karlosu i Aldu kojima se sudilo za dilanje marihuane i kokaina.

Izrečene su presude po kojima je otac Tomislav oslobođen, Karlos osuđen na godinu i devet mjeseci te Aldo na godinu i mjesec dana zatvora. Tako otac Tomislav može od države tražiti nadoknadu štete jer ispada da je nevin bio u zatvoru, a i sinovi su već u pritvoru proveli više negoli su osuđeni – Karlos dva mjeseca više, a Aldo šest dana.

Naime, zbog preprodaje 70-ak grama marihuane i 20-ak grama kokaina na prvom suđenju otac Tomislav bio je osuđen na pet godina zatvora, njegov stariji sin Karlos na tri i pol, a Aldo na tri godine i dva mjeseca robije. No, nakon što su se žalili Vrhovni je sud ukinuo presudu i sve vratio na ponovno suđenje. Tad se USKOK žalio na visinu kazne u slučaju Tomislava, smatrajući da je kao organizator dilerskog lanca trebao biti strože kažnjen, no Vrhovni je sud žalbu odbacio.

Vrhovni je sud presudu ukinuo zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja. U odluci je navedeno da je Županijski sud zaključio da su Antovići od 25. kolovoza do 30. rujna 2008. “radi prodaje uživateljima kokaina i marihuane, nabavljali te droge zajedno i međusobno dijelili pojedinačne doze te dogovarali i prodavali”.

Ni svjedoci koji su, prema optužnici, od Antovića kupovali drogu, nisu to na sudu potvrdili, a Vrhovni sud zaključuje i da se na osnovi preslušanih telefonskih razgovora ne može govoriti da su se otac i sinovi dogovorili da nabavljaju i prodaju drogu. U novom se suđenju trebalo “na nedvojben način utvrditi da su se optuženici udružili radi preprodaje droge te da će to zajedno i prodavati s međusobno podijeljenim ulogama”.

No, to nije dokazano.

Osim muškog dijela obitelji policiji i pravosuđu nije nepoznata ni njihova majka te bivša supruga Tomislava Antovića Meri Petani, koja je na zadarskom Županijskom sudu bila osuđena zbog droge.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...