HT pokušao “ugasiti” H1 telekom: 130.000 korisnika skoro ostalo bez interneta

Hrvatski telekom (HT) pokušao je “ugasiti” H1 telekom, zbog čega bi oko 130.000 korisnika ostalo bez telekomunikacijskih usluga. To je, barem privremeno, onemogućila Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (Hakom).

Prema dokumentaciji koju je H1 dostavio Hakomu 22. i 23. siječnja, te na temelju iste zatražio pokretanje regulatornog spora, HT je od njih pokušao prisilno naplatiti dug od 40,1 milijuna kuna. No, iz H1 telekoma tvrde da je 2,9 milijuna kuna od tog iznosa ranije plaćeno, dok za 11,7 milijuna nije prekršena obveza roka plaćanja unutar 60 dana pa prisilna naplata putem ovrhe zbog toga ne bi trebala biti moguća.

Istovremeno, tvrde iz H1 telekoma, HT je njima dužan 27,8 milijuna kuna na ime penala zbog kašnjenja u realizaciji veleprodajnih usluga. Ističu da je potraživanje HT-a prema njima usko vezano uz njihovo potraživanje prema HT-u, jer se odnosi na iste veleprodajne usluge u čijoj realizaciji su postojala značajna kašnjenja.

 

Žalba djelomično uvažena 

Zbog toga je H1 telekom od Hakoma zatražio žurno donošenje privremenog rješenja kojim bi se HT-u naložilo obustavljanje postupka prisilne naplate, te kojim bi se HT-u zabranila obustava pružanja bile koje veleprodajne usluge H1 telekomu do okončanja spora. Žalba H1 telekoma samo je djelomično urodila plodom.

Naime, Hakom je u odluci koju su u četvrtak objavili na svom webu zaključio kako ne može donijeti odluku o obustavi ovrhe dok ne dobiju očitovanje HT-a. No, istovremeno je HT-u naložio da nastavi pružati veleprodajne usluge H1 telekomu, jer smatraju da je nužno zaštititi krajnje korisnike, koji bi gašenjem H1 telekoma ostali bez javne telekomunikacijske usluge.

 

HT neće odustati

Prema pisanju Poslovnog dnevnika, radi se o slučaju koji bi mogao znatno narušiti ravnotežu na hrvatskom telekomunikacijskom tržištu i za male operatere otvoriti svojevrsnu Pandorinu kutiju. Iz HT-a poručuju kako će poduzeti daljnje radnje u cilju zaštite svojih poslovnih interesa, te se zaštititi od daljnjeg povećavanja financijske izloženosti. No, napominju da će postojećim korisnicima H1 telekoma nastaviti pružati sve telekomunikacijske usluge.

U cijeli slučaj uključila se i Hrvatska poštanska banka (HPB), koja je suvlasnik 41,25 posto H1 telekoma. Iz HPB-a poručuju da će napraviti “sve što smatraju primjerenim kako bi zaštitili svoje ulaganje”. Iz H1 telekoma poručuju kako “obje strane ulažu maksimalni napor da bi prevladale nastalu situaciju”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...