I sunca i kiše i susnježice; od 8 do 15°C

Do kraja tjedna u cijeloj će se Hrvatskoj zadržati temperature više od uobičajenih za ovo doba godine. Za vikend će biti nešto više sunca, no krajem nedjelje očekuje se naoblačenje s oborinama, najavljuju prognostičari.

U srijedu će u cijeloj zemlji biti djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Više sunca bit će na Jadranu, a u Slavoniji će ujutro još mjestimice biti slabe kiše i susnježice. Vjetar će posvuda biti slab promjenjiva smjera, a navečer će na Jadranu zapuhati slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će se kretati od -2 do 2, a na Jadranu od 4 do 9°C. Najviše dnevne temperature zraka u unutrašnjosti će biti od 2 do 7, a na Jadranu od 9 do 14°C.

U četvrtak će naoblačenje s kišom prvo zahvatiti Jadran, a zatim se proširiti na cijelu Hrvatsku. Kiša će biti uglavnom slaba i povremena. U unutrašnjosti će puhati slab jugozapadnjak, a na Jadranu slab do umjeren jugozapadnjak i jugo koji će navečer okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti uglavnom od -1 do 3, a na Jadranu od 6 do 11°C. Najviše dnevne bit će od 3 do 8°C u unutrašnjosti te od 10 do 15°C na Jadranu.

U petak slijedi prestanak oborina i djelomično razvedravanje. Kiše će još ujutro biti na krajnjem jugu i istoku Hrvatske. Ostatak dana bit će djelomice do pretežno sunčano. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će se kretati od 0 do 4, a na Jadranu od 5 do 10°C. Najviše dnevne bit će od 3 do 6°C u unutrašnjosti te od 10 do 15°C na Jadranu.

Prema sadašnjim prognostičkim materijalima veći dio vikenda očekuje se djelomice sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom. Tijekom nedjelje sa zapada se očekuje postepeno naoblačenje te oborine. U kopnenim krajevima očekuje se kiša i susnježica, u gorju i snijeg, a na Jadranu kiša. Vjetar će biti pretežno slab, a temperature bez značajnije promjene.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...