Ivica postao najveći i u povijesti Kitzbühela!

Ivica Kostelić je u slalomskoj utrci Svjetskog kupa u Kitzbühelu osvojio treće mjesto, što mu je bilo više nego dovoljno da osvoji i natjecanje u kombinaciji.

Ivica je u prvoj vožnji pokazao priličnu dozu opreza, što je razumljivo obzirom da je bio izgledan kandidat za pobjedu u kombinaciji, a to se ne treba kompromitirati. Nešto ležernije izdanje koštalo ga je tek 11. mjesta u konkurenciji slalomaša, ali prvih 15 su bili unutar iste seknude i bilo je jasno da slijedi rulet.

Ivica je odlično obavio zadatak i čim je došao na cilj znao je da je upisao četvrtu uzastopnu pobjedu u kombinaciji u Kitzbühelu. Znao je i da mu je to deseto postolje i peta pobjeda u Kitzbühelu, te 25. u karijeri ukupno.

Ipak, do kombinacijskog trijumfa došao bi i s više od sekundu slabijim vremenom, no Ivica je odlučio više riskirati i ići na slalomski proboj. Plan je sasvim uspio jer su od desetorice preostali samo pobjednik Hirscher i Felix Neureuther i Ivica je tako izbio na novo postolje. 11. u Kitzbühelu, nitko u povijesti nema više, a Ivica će se i vraćati.

Sjajnom drugom vožnjom trijumfirao je Marcel Hirscher, a Neureuther je dokazao da mu je trenutno najbliži. Rame uz rame s Ivicom. ‘Na poluvremenu’ su vodila dva Talijana, no i Razzoli i Gross su nizali greške i tako ostali izvan kruga najboljih. Ivica je opet pokazao da mu u Wengenu i Kitzbüehlu nema ravnog, s nova tri postolja došao je do nevjerojatne brojke od 23 postolja na tim stazama, od čega je 11 pobjeda. Ove godine neće uzeti Veliki kristalni globus, ali će na ključnim punktovima Svjetskog kupa ostaviti težak zadatak budućim generacijama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...