Još jedna tvrtka “kralja pršuta” otišla u stečaj

Renomirana talijanska tvrtka “Crudi d’Italia Spa” iz Sala Baganze, predgrađa Parme, zatražila je pokretanje stečaja tvrtke “Mataš” zbog duga od 168.550 eura. Na Trgovačkom sudu u Zadru održana je rasprava u povodu ovog zahtjeva, a vlasnik “Mataša” Mladen Nekić iznio je podatke o stanju tvrtke prema kojima proizlazi da se Talijani neće imati odakle naplatiti.

Sva je imovina, rekao je Nekić, ovršna ili su je hipotekarni vjerovnici već prodali. Iako je naveo kako osobno vodi knjigovodstvo tvrtke, rekao je kako ne zna kakvo je stanje na računu, koliko iznosi blokada, pa ni to koliko potražuje od kupaca.

U tijeku je desetak postupaka radi naplate potraživanja, no sada imovine zapravo nema, a nema ni zaposlenika. Postoje jedino neka potraživanja bivših zaposlenika na ime neplaćenih doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje jer su plaće primali u neto iznosima, piše Slobodna Dalmacija.

Sud će donijeti rješenje o imenovanju privremenog stečajnog upravitelja koji potom treba utvrditi ima li “Mataš” d.o.o. uopće neku imovinu iz koje bi se dugovi mogli naplatiti. Po svemu sudeći, dogodit će se isto kao sa stečajem bivše Nekićeve tvrtke “Mataš M.N.” koja je osim proizvodnje pršuta bila i osnivač motela “Kraljica Velebita” na odmorištu Marune na autocesti.

U ovom stečaju još se vode sporovi kojim stečajni upravitelj Frane Negro nastoji vratiti imovinu u stečajnu masu jer je Nekić neposredno prije proglašenja stečaja sve prebacio na druge tvrtke.

Sada je i “Mataš” uoči uvođenja stečaja ostao bez imovine, a nekadašnji kralj pršuta i u novije vrijeme proizvođač kvalitetnog vina poslove je prebacio negdje dalje. Poštanska banka kreditirala je gradnju motela “Velebitska kraljica” i u vrijeme pokretanja stečaja nad “Matašem M.N.” potraživala 22,4 milijuna kuna. Pokušala je u dva navrata prodati i koncesiju od HAC-a na površinu od 3667 metara četvornih na odmorištu Marune, ali je odustala jer nije bilo kupaca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...