Kaljani darovali 43 doze krvi

Aktiv DDK Kali u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zadar i Odjelom za transfuziju Opće bolnice Zadar, u Općinskom domu je održao božićnu, treću ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi, a prikupljene su 43 doze krvi.

Kali broji 1.638 žitelja, a u akciji pod motom “Više krvi, više života” odazvalo se 50 davatelja što je pokazatelj solidarnosti i velikodušnosti, piše Zadarski list.

– U ukupno tri ovogodišnje akcije prikupljene su 143 doze krvi, dok je u zadnjih pet godina prikupljeno preko 700 doza dragocjene tekućine, istaknuo je Dario Mišlov, predsjednik kaljskog Aktiva DDK s petogodišnjim stažem.

Desna ruka predsjednika Mišlova su članovi povjerenstva: Krsto i Joso Ivoš, Dijana Radin, Zvjezdana Lukin, Marina Vidov i Nino Blaslov.

– Kaljski aktiv ima posebno mjesto u životu darivatelja krvi našega mjesta, pored tradicionalnih Kualjskih ribarskih noći akcije darivanja krvi postale su društveni događaj na otoku Ugljanu, tvrdi Mišlov dodajući kako svi članovi ozbiljno pristupaju akcijama i svi su izuzetno odgovorni.

Zanimljivo da je u ovoj akciji krv dalo čak troje članova obitelji Vidov, supružnici Melita i Duško te sin Mladen. Pristupile su i dvije nove darivateljice krvi, ali ovog puta nisu uspjele dati krv.

– Ova akcija je održana u blagdanske dane kada se posebno ističe dobrota, čovječnost i humanost. Otkrila je upravo te osobine naših članova, naglasio je Mišlov, dodajući da kroz rad aktiva njeguju zajedništvo, a to daje rezultate.

Krv je najdragocjeniji dar koji možemo dati jedni drugima. Darivanjem krvi možemo spasiti život, ali i ispuniti se pozitivnim osjećajem da smo učinili dobro djelo, ističe predsjednik Mišlov, kaljski “dobri duh” koji svojim entuzijazmom potiče na plemenit čin kojim se spašavaju životi.

– Na božićnom domjenku, istinskoj pučkoj fešti održanoj u prostorijama Udruge “Kualjska žena”, udruge koja pomaže i donira svaku akciju DDK-a, za 35 darivanja zahvalnica je uručena humanitarki velikog srca Gordani Lukin-Vidov.

Priča o izletima kaljskih humanitaraca je posebna, svojevrsna ideja vodilja ostalim aktivima DDK u Zadarskoj županiji.

– Nakon izleta u München, Budimpeštu, Vukovar, Sarajevo, Istru i Baranju pred nama je šesti izlet u pet godina, lokacija se dogovara, najavljuje Mišlov.

Za bogat stol u sklopu ove akcije pobrinuli su se Općina Kali, mesnice Lukin, Ikić, Draše i Žbrego te kafić Passage u zadarskoj Peglici, a za štimung klapa Kali.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...