Kalmeta: “Ne očekujem nove pozive tužiteljstva”

Cijela stvar je prenapuhana. Bio sam svega pola sata na obavijesnom razgovoru i to je sve. Pa to je građanska dužnost, ne samo moja, već svakog građanina Republike Hrvatske – upitan o posjetu PNUSKOK-ovim prostorijama u Zagrebu odgovorio je Božidar Kalmeta, najpoznatiji zadarski ministar iz redova HDZ-a koji ujedno nosi i neslavnu titulu bivšeg ministra resora s najviše afera. Špekulacije da je ovaj poziv iz tužiteljstva tek uvertira pred jednu ozbiljniju istragu tempiranu u predizborno vrijeme kojom mu se na jedan način želi i “dati po prstima” kako se ne bi uključio u predizbornu utrku za gradonačelničku fotelju Kalmeta drži običnim uličnim “naklapanjem”, piše Zadarski list.

 

Institucije rade svoj posao

– Nema to nikakve veze s izborima niti očekujem nove pozive s iste adrese u bilo kojem svojstvu. Institucije rade svoj posao. Procijenili su da bih ja mogao imati neke informacije vezane uz predmet istrage pa su me pozvali – kazao je Kalmeta dodavši kako još uvijek ne zna hoće li se kandidirati za gradonačelnika.

– Mišljenja smo da je dovoljno dva-tri mjeseca prije izbora istaknuti kandidata. Nije potrebno predugo zamarati građane s tim – odlučno je obrazložio Kalmeta činjenicu da siječanj odbrojava zadnje dane, a da niti u jednoj županiji, pa tako ni Zadarskoj, HDZ još nema kandidate za buduće gradonačelnike i župane.

– Najkasnije do početka ožujka znat će se sva imena – obećao je, te dodao kako isti stav zauzima i predsjednik stranke Tomislav Karamarko. On je, podsjetimo, nedavno izjavio kako ne želi da mediji do izbora “samelju” kandidate. Aktualni gradonačelnik Grada Zadra, razumljivo, podijelio je njihovo mišljenje.

 

Bezbroj opcija

– Ne mogu komentirati ništa glede kandidature, kako Kalmetine, tako ni svoje. Imamo bezbroj opcija. To može biti Kalmeta, ja ili netko treći. Nikoga još ne bih posebno izdvajao – rekao je Zvonimir Vrančić naglašavajući kako je sigurno da će se stranka voditi sa dvije važne činjenice, a to da su pobjeda i kompetencija za vođenje grada. Stranci je trenutačno, kaže Božidar Kalmeta, prioritet rad na programu.

 

Cijeli razgovor pročitajte u današnjem broju tiskanog izdanja Zadarskog lista.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...