Kinezi ludi za Lumijom 920

Ostavljamo mjesta sumnji kako je broj pristiglih uređaja relativno malen, no redovi za Windows Phone (ili općenito bilo kakav uređaj zasnovan na Microsoftovoj tehnologiji) dovoljno su neobična pojava. Lumia 920 u Kini navodno ide k’o vruće kifle.

Prošlog tjedna započela je prodaja Nokijinog novog najnaprednijeg Windows Phone uređaja na kineskom tržištu. Uređaj je rasprodan u vrlo kratkom vremenu, a potražnja još ne jenjava. Naime, prema javljanju kineskih izvora, druga pošiljka Nokijinog uređaja u šangajskoj trgovini rasprodana je u svega pola sata. Najtraženiji je bio žuti model, navode izvori, a redovi su se ispred trgovine formirali kao i prilikom početka prodaje prošlog tjedna.

Prema posljednjem istraživanju Kantara, Windows Phone je u Kini tokom proteklog kvartala imao udio od 2,7%. U EU5 državama (Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Španjolska i Italija) udio Windows Phonea iznosi 4,7%. Pojedinačno po državama, Microsoftov OS ima najveći udio u Italiji, gdje iznosi gotovo 12%, zatim u Velikoj Britaniji gdje ima 5,1%, te u Francuskoj 4,7%.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...