Koalirat ćemo samo s građanima

Glavnu oporbenu stranku SDP preuzela je ista poslovna skupina koja misli grupno vladati gradom Biogradom, bez obzira na to koja politička “struja” osvoji vlast. Po tome, odmah mogu najaviti svima, da nećemo ići u koaliciju ni sa Damirom Šangulinom (SDP), ni s gradonačelnikom Ivanom Knezom (HDZ) – Ivan Sambunjak

Hrvatski demokratski slobodarski savez Dalmacije (HDSSD) dobio je svoj ogranak u Zadarskoj županiji.

Na Osnivačkoj skupštini održanoj uz nazočnost vodstva HDSSD-a predvođenih predsjednikom stranke dr. Hrvojem Tomasovićem izabrani su: za predsjednika GO HDSSD-a inženjer geodezije i student Ivan Sambunjak, za dopredsjednika student Andrej Marinović, a dipl. oec. Mirana Belamarić imenovana je tajnicom.

Novoizabrano vodstvo istaknulo je kako se ne slažu s načinom rada aktualne gradske i županijske HDZ-ove vlasti, kao ni državne SDP-ove vlasti. Kao jedini mogući koncept rješenja nagomilanih problema ponudili su ravnomjerni regionalni razvoj Republike Hrvatske po novom političko-teritorijalnom ustroju s pet povijesnih hrvatskih regija.

 – Luksuz podjele na lijeve i desne si više ne možemo dopustiti. Nama je ponovno potrebno nacionalno jedinstvo kao u 90-im godinama u ovom gospodarskom, socijalnom i moralnom oporavku naše države, iznio je u svom obraćanju Sambunjak. Naglasio je zadovoljstvo što se u biogradskom ogranku stranke okupilo mnoštvo mladih ljudi, a njihov odaziv protumačio je kao neslaganje s načinom na koji se upravlja “kraljevskim gradom Biogradom, regijom Dalmacijom i jedinom domovinom”.

Na Skupštini je posebno naglašeno zadovoljstvo nazočnih činjenicom da se HDSSD, kao moderan politički pokret XXI. stoljeća, odriče svakog oblika regionalnog ekstremizma, autonomaštva, iredentizma i federalizma koji bi doveli u pitanje opstojnost u krvi izborene i stvorene hrvatske države.

 – Rat, privatizacija, ali i centralizacija i metropolizacija u smjeru naše metropole Zagreba uvelike su pridonijeli gospodarskom i socijalnom siromašenju nekada najbogatije regije i u bivšoj državi. Nepravedna raspodjela nacionalnog bogatstva je dovela do toga da je BDP u Dalmaciji gotovo dva i po puta manji nego u našem glavnom gradu Zagrebu, da je nezaposlenost dvostruko veća ili na otocima i ratom opustošenom dalmatinskom zaleđu čak i trostruko u odnosu na Zagreb, Istru i Središnju Hrvatsku, istaknuo je Sambunjak, i odmah su najavili kako na nadolazećim lokalnim izborima neće sklapati koalicije sa strankama poput HDZ-a, ali ni sa SDP-om jer kažu kako iza lokalnih HDZ-a i SDP-a stoje iste obitelji”, te ih prozivaju da su upravo oni doveli do situacije da u Biogradu nema oporbe.

 – Glavnu oporbenu stranku SDP preuzela je ista poslovna skupina koja misli grupno vladati gradom Biogradom, bez obzira na to koja politička “struja” osvoji vlast. Po tome, odmah mogu najaviti svima, da nećemo ići u koaliciju ni sa Damirom-Dadom Šangulinom (SDP), ni s gradonačelnikom Ivanom Knezom (HDZ). Mi ćemo koalirati s onima s kojima nitko do sada nitko nije koalirao, a to je koalicija sa vama, sa građanima grada Biograda, poručio je Sambunjak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...