Kod pruge u Gajnicama pronađene i dvije neaktivirane eksplozivne naprave? Duge cijevi tragale za bijelim automobilom!

Kod pruge u Gajnicama navodno su pronađene još dvije eksplozivne naprave! Index je dobio neslužbenu potvrdu te informacije, iz krugova bliskih istrazi kazali su nam i kako se navjerojatnije radi o amaterskim napravama. Sve će se vještačiti kako bi se utvrdilo o čemu se radi. Iz policije su nam rekli kako ne mogu govoriti o detaljima očevida. Iz policije su izvijestili kako danas neće biti redovne tiskovne konferencije, već će u 11 sati, s mjesta događaja načelnik PU zagrebačke Goran Burušić dati izjavu za medije.

Iz HŽ su priopćili kako je pruga između Zaprešića i Zapadnog kolodvora zatvorena zbog sigurnosnih razloga.

Stručnjak za sigurnost Mate Laušić za Soundset je ustvrdio kako ove eksplozije imaju teroristička obilježja. “Terorizam ne igra uvijek na masovnost, nego na dizanje panike i kaosa. No, potrebe za panikom u Zagrebu nema”, poručio je Laušić.

Podsjetimo, noćas je eksplozija zatresla Zagreb. Eksplozija se dogodila na Aleji Bologne kod križanja s Gospodskom ulicom, a čuli su je stanovnici i Samobora, Novog Zagreba te centra. Jedna je osoba ozlijeđena te je prevezena u bolnicu, srećom izvan je životne opasnosti.

 

Ipak je bila samo jedna eksplozija?

Prema informacijama građana koji žive blizu čule su se još najmanje dvije detonacije. One su bile slabijeg intenziteta. No, te je informacije opovrgnuo načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić. On je gostujući na Hrvatskom radiju kazao kako je bila samo jedna eksplozija. Otkrio je kako ozlijeđeni muškarac ima lakše ozljede ekstremiteta. Također, otkrio je i kako su dobili više dojava o bijelom automobilu koji je u kritično vrijeme prometovao mjestom događaja, te da su stoga bile duge cijevi na ulicama. Bili su u potrazi za automobilom i vozačem.

“Eksplozija nije bila jakog intenziteta, ne očekujemo da će biti većih materijalnih šteta”, kazao je Bijelić.

 

Otvorena Bologna

Kaos je bio i u autobusnom i u željezničkom prometu u zapadnom dijelu grada. Aleja Bologne blokirana je bila od Vrapča pa skroz do Škorpikove sve do 8.40 sati. Tada je otvoren promet, te su autobusi počeli normalno voziti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...