Koncert solista Zadarskog komornog okrestra

U ponedjeljak 14. siječnja u Svečanoj dvorani Sveučilišta nastavlja se ciklus koncerata Zadarskog komornog orkestra. Bit će to drugi koncert u sezoni gradskog orkestra koji zadarskoj publici donosi ugodno iznenađenje. Naime, unutar ZKO-a za ovu su se prigodu izdvojili njegovi solisti. Predvođeni koncert-majstorom, violinistom Marcom Grazianijem prvi put u mandatu maestra Ivana Repušića, predstavit će se pod nazivom SOLISTI ZADARSKOG KOMORNOG ORKESTRA, a ovu praksu mogli bi uspješno i nastaviti.

Osam gudača izvest će dva komorna djela izuzetnog opsega i visoke umjetničke kvalitete. Tako će se na programu najprije naći zasigurno najuspješniji gudački kvintet klasičarskog genija Wolfganga Amadeusa Mozarta skladan u g-molu s oznakom K. 516. Jedno je to od najekspresivnijih Mozartovih djela s naglašenom dramatičnošću tipičnom tek za njegovo kasno stvaralaštvo.

Drugi dio koncerta bit će rezerviran za rano, ali nevjerojatno uspjelo djelo majstora romantizma, Felixa Mendelssohna. Radi se o Oktetu u Es-duru op. 20 u kojem mladi, tada šesnaestogodišnji skladatelj sklada djelo simfonijskih razmjera te sasvim inovativno tretira svaki instrument okteta kao zasebnu jedinku.

Sa Zadarskim komornim orkestrom ponovno ćemo se družiti u veljači kada će se u organizaciji HNK Zadar upriličiti Večer Zadrana. Uz ZKO svirat će dvije zadarske solistice – violinistica Tatjana Goldberg i violončelistica Lidija Ledinić.

Ulaznice se mogu rezervirati i kupiti na blagajni HNK Zadar te kupiti pred koncertnim prostorom sat vremena prije početka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...