Linić: “Pred Ministarstvom financija je veliko čišćenje”; Milanović: “Smanjenja PDV-a na hranu neće biti”

Na aktualnom saborskom prijepodnevu, ministar financija Slavko Linić izvijestio je o tijeku predstečajne nagodbe i još jednom naglasio da je najveći problem hrvatskog gospodarstva nelikvidnost, koja je zaključno s prošlom godinom dovela do više od 44 milijarde kuna minusa.

Naglasio je da Zakon daje rezultate, iako se do kraja godine podnijelo 1400 zahtjeva, sada ih je nešto manje od 3000. “Očekujemo da ćemo doista srušiti tu rekordnu cifru od 44 milijarde i očekujem da će biti prepolovljena u četiri mjeseca”, rekao je Linić.

“Pred Ministarstvom financija je veliko čišćenje i evidentno je da će dobar dio trgovačkih društava koji nemaju zaposlenih biti samo predmet stečaja, a ne predstečajnih nagodbi”, istaknuo je Linić.

HSS-ov Branko Hrg Milanoviću je rekao da je njegova stranka prije četiri mjeseca uputila Vladi peticiju s 50 tisuća potpisa kojom se traži smanjenje PDV-a na hranu, no da do danas odgovora nema. Premijer Zoran Milanović mu je odgovorio da su mogli skupiti i više kad su tako veliki populisti.

“Hoće li Vlada i kada smanjiti PDV na hranu”, pitao je Hrg.

“Da ćemo kupovati naklonost ljudi ovakvim sitnim avanturističkim potezima – sitnim jer su sitni po svom intelektualnom kapacitetu, a avanturistički jer zemlju vode u tešku financijsku situaciju – to se ne radi”, rekao je Milanović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...