Linija Zadar – Ancona ne zadovoljava potrebe gospodarstva

Iz godine u godinu sve je kraći plovidbeni red na međunarodnoj trajektnoj liniji Zadar – Ancona. Iako su u 2011. i 2012. godini Jadrolinijini trajekti na ovoj liniji plovili od kraja ožujka do kraja listopada, dakle i za vrijeme Uskrsnih blagdana, ove godine po novom plovidbenom redu Zadar i Ancona bit će povezani od 1. svibnja do 28. rujna.

 – Ovako kratak plovidbeni red između Zadra i Ancone ne može zadovoljiti potrebe zadarskoga gospodarstva – rekao nam je tajnik Županijske gospodarske komore Zadar Denis Ikić, koji je zatražio da ova linija bude ravnopravna s drugim međunarodnim linijama.

 – A što je vrijeme plovidbe kraćeto će biti niži i prihodi, ističe tajnik Ikić. Je li riječ o lošem planiranju, pogotovo nakon izgradnje luke Gaženica, ili jednostavno zapostavljanju Zadra, teško je odgovoriti. No, ono što možemo zaključiti, jest činjenica da nedostaje zajednička strategija – složio se Ikić.

Inače, slična je situacija i s linijom Dubrovnik – Bari, ali je tamošnji plovidbeni red nešto povoljniji nego u Zadru, dok se na liniji Split – Ancona prometuje cijelu godinu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...