Manja prodaja iPhone od očekivane

Wall Street Journal piše da je Apple smanjio količinu narudžbi ekrana koji se koriste za iPhone 5 u prvom kvartalu ove godine za polovicu, a isto je tako smanjio narudžbe i za ekrane raznih drugih dimenzija iz čega se zaključuje da očekuju prodaju manju od ranije očekivane. Ovo se navodno podudara s nekim ranijim analizama koje su predviđale manju prodaju iPhonea i iPada u ovoj godini te sukladno tome rast cijene dionice na 700, a ne 780 dolara kao što je ranije predviđeno. Apple bi svoje poslovne rezultate za prvi fiskalni (ne kalendarski) kvartal ove godine trebao objaviti 23. ovoga.

Zanimljivo je da po jednom nedavno objavljenom istraživanju Buzz Marketinga koje prenosi Forbes Apple izgubio svoju atraktivnost među tinejdžerima koji su dugo bili i glavni potrošači njegovih proizvoda.

Međutim, treba se prisjetiti i ranije prakticirane Appleove taktike namjernog naručivanja nerealno velikih količina komponenti od svojih dobavljača koje posve rezerviraju njihove proizvodne kapacitete kako bi se istisnulo konkurenciju, te onda naknadno planirano “revidiranje” narudžbi na manje, kada konkurencija više nema koristi od dostupnosti komponenti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...