Misteriozna eksplozija u iranskom nuklearnom postrojenju Fordow

Još u ponedjeljak je navodno u iranskom podzemnom nuklearnom postrojenju Fordow, u kojem Iran od početka prošle godine radi na obogaćivanju urana, došlo do misteriozne eksplozije koja je navodno uništila velik dio tog centra iranske nuklearne aktivnosti. Navodno je duboko pod zemljom ostalo zatočeno 240 zaposlenika.

Vijest o misterioznoj eksploziji prvi je u petak pod nazivom “Sabotaža! Pogođeno ključno iransko nuklearno postrojenje”, pozivajući se na bivšeg obavještajca bliskog islamskom režimu kao izvor, na WND-u objavio bivši operativac CIA-e i špijun u iranskoj Revolucionarnoj gardi Reza Kahlili, ali se tek danas proširila svjetskim medijima. Međutim, do sad nije stigla nikakva potvrda iranskih vlasti da je do ikakve eksplozije uopće došlo.

Bila vijest o eksploziji istinita ili ne, Izrael ju je pozdravio. “Svaka takva eksplozija u kojoj nema ljudskih žrtava, dobra je vijest”, poručio je danas izraelski ministar obrane Avi Dichter.

Navodno se zbog eksplozije zatreslo tlo u krugu od pet kilometara, a iranske su snage sigurnosti zabranile svako kretanje u krugu od 25 kilometara. Na nekoliko sati nakon eksplozije navodno je bila zatvorena i autocesta Tehran-Qom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...