Mladi Zadranin osvaja cure sa svojom fotografijom!

Već 3 godine bavi se fotografijom, i to uspješno. Luka Dobroja mladi je fotograf iz Zadra koji najviše voli raditi sa modelima. Kaže da je najsretniji kad vidi zadovoljno lice modela nakon što pogleda fotografiju. Ispričao nam je i da fotografiju povremeno iskoristi kao neku temu za probiti led sa curama, povremeno uspješno.

Bavio se i paparazzo fotografijom, ali nakon prijetnje da obriše fotografiju ili će obrisati njega od toga je odustao. U kvalitetu njegove fotografije uvjerite se u našoj galeriji, a priču ovog sve uspješnijeg mladog fotografa pročitajte u nastavku.

 

Koliko dugo se baviš fotografijom i kako je sve počelo?

Fotografijom se bavim od listopada 2010. Gledao sam slike od jedne cure na Facebooku i boje su mi bile fantastične te sam uzeo stari digitalni kompaktni aparat i prošeta vrtom i počeo slikati.

 

Luka Dubroja - model

Najdraži motivi u fotografiranju?

Najdraži motiv su mi modeli, želja da ih prikažem na najljepši mogući način. Nema te sreće kad vidim sretno lice modela kad vidi slike. Također, najveći gušt mi je apstrakcija te samo pronalaženje nje. Socijalni motivi mi nisu toliko zanimljivi kao prije, shvatio sam da je glupo stvarati umjetnost od nečije nesreće. Međutim, definitivno bih htio slikati beskućnike i prosjake te napraviti izložbu da podignem osviještenost grada o njima, da bi im se pomoglo jer se te jadne ljude većinom ignorira.

 

Kako ti je raditi sa modelima, vaš odnos?

Najviše volim slikati portrete i modnu, te sam se navikao već sa modelima raditi te vrijeme proleti.. Najbitnije mi je doduše da prije slikanja bar malo upoznam modela (kava ili nešto slično) da bude opuštenija atmosfera na samom snimanju, nije lako se opustiti pred nepoznatom osobom.

 

Jesi uspio pridobiti koju curu zbog fotografiranja?

Iskreno? Glupo mi je pridobiti neku curu samo radi fotografije. To stvarno puno govori o curama. Fotografiju iskoristim katkad kao neku temu za probiti led, ponekad uspješno.

 

Jesi li sudjelovao u kakvim izložbama ili dobivao priznanja?

Još nisam sudjelovao u nijednoj izložbi, jedino priznanje mi je to što sam pobijedio na Foto izazovu u Beču u organizaciji Foto dana mladih.

 

Koje ti je najneugodnije iskustvo u fotografiranju?

Prijatelj Marino i ja smo radili jedno ljeto paparazzi slike na Narodnom trgu u Zadru, i uslikali smo jednu curu te nam je njen otac došao minutu poslije i prijetio nam da ili obrišemo slike ili će on nas obrisati. Bilo je veselo u svakom slučaju.

 

Luka Dubroja - modelU koju školu ideš i stižeš li se baviti fotografijom uz školske obaveze?

Pohađam Klasičnu gimnaziju Ivana Pavla II. te nisam baš najbolji đak, ali namjeravam maturu odlično napisati i upisati se na Akademiju dramskih umjetnosti – snimanje, a kao drugi i treći izbor mi je filozofija i sociologija. Za fotografiju se uvijek da izdvojiti vremena, čak i ako ne slikam nešto cijeli dan, nađem se sa prijateljima pa slikam candid portrete sa kompaktnim analognim aparatom.

 

Što bi poručio mladim početnicima, kako da počnu?

Za nekog tko počinje sa fotografijom bih preporučio da pročita knjigu “Fotografija” od Milana Fizija, te provode bar par sati dnevno slikajući, priključi se nekom fotoklubu/internet forumu, čitati fotomagazine i definitivno ne pretjerivati sa obradama. Ja sam se priključio forum.hr-u podforum Fotografija, i strašno su mi pomogli, pogotovo sa samim tehničkim dijelom fotografije.

 

Što misliš u budućnosti sa fotografijom?

U budućnosti se nadam da ću početi slikati za modne časopise, to mi je ujedno i najveća fotografska želja; da odradim jedno snimanje za neki modni časopis te pokažem što znam jer sam prilično ograničen kada sam radim sa modelom.

 

Ako želite pogledati više fotografija od Luke zavirite u njegovu Facebook stranicu.

 

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...