Na današnji dan rođen kralj rocka

Na današnji dan, rodio se Elvis Presley – kralj rock’n’rolla čiju vladavinu 35 godina nitko nije ugrozio, čovjek čije se pjesme i dan danas slušaju s velikom dozom poštovanja.

Svoju karijeru počeo je vrlo rano, sa samo 13 godina, kada je počeo pjevati na crkvenim i školskim priredbama. Svoju prvu ploču snimio je 1954. godine s pjesmama ”My happiness” te ”That’s when your heartaches begin”, koje je snimio kao rođendanski dar majci. Svojim jedinstvenim stilom privlačio je sve veći broj obožavatelja. Najbolje razdoblje njegove karijere bilo je od 1960. do 1975. godine, kada je izdao 52 ploče.

Osim pjevačke, iza sebe je ostavio iznimno uspješnu i filmsku karijeru. Prvi film koji je snimio bio je ”Voli me nježno”. Glumio je u 33 filma, te je bio na listi najkomercijalnijih američkih glumaca.

Njegovu karijeru obilježio je niz uspjeha, više od milijardu prodanih albuma, tri Grammyja, 97 ploča te velik broj hitova koji se i danas slušaju među svim generacijama. Svijet je zauvijek napustio 16. kolovoza 1977. kada ga je na podu kupaonice pronašla zaručnica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...