Na YouTube-u osvanuo satirični uradak o privatizaciji u Zadru

Na adrese velike većine medijskih kuća, danas je upućeno priopćenje o video uratku postavljenog na YouTube-u naziva “Zdenko Zrilić – najveći zadarski ratni profiter i izdajnik!”. Iako je autor spomenutog videa očigledno htio zaštiti svoju privatnost, potpisao se imenom “Ratni Profiter”.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

 

Poštovani,

Ovim putem vas obavještavamo da je autor pod pseudonimom “Ratni profiter” na društvenoj video mreži, YouTube objavio je video uradak pod nazivom “Zdenko Zrilić – najveći zadarski ratni profiter i izdajnik!”, koji je u samo tjedan dana od objave izazvao izuzetno zanimanje javnosti te ostvario preko 2.500 pregleda videa.

Koliko god da se radi o satiričnom filmu s druge strane navode se konkretne činjenice privatizacije u gradu Zadru i načinu na koji je provedena, iako nikad nije podignuta ni jedna kaznena prijava, unatoč svim dokazima i istragama.

U video uratku se također spominju Zvonimir Nižić Grof, Reno Sinovčić, Božidar Kalmeta, Zdravko Livaković te ostali sudionici gospodarskog i političkog života grada Zadra.

Zdenko Zrilić inače je uz Hypo banku i sudjelovanje u privatizaciji većine zadarskih poduzeća, poznat i kao glavni akter poznate karikature “Zadarska posljednja večera” koja se pojavljuje u videu, a za koju je Zrilić podigao čak i kaznenu prijavu za prijetnju uz obrazloženje “da se zna kako je završio Isus” te potom privatnu tužbu za klevetu protiv branitelja od koje je stjecajem okolnosti odustao iz “samo njemu” poznatih razloga.

Malo je poznato da je zadarska policija privodila sve osobe koje su komentirale istu sliku na zadarskim portalima kao zadnje kriminalce te vršila pretrese stanova i kuća te oduzimala računala uglavnom maloljetnicima radi istrage o autoru iste slike dok uz sve dokaze, dokumente i iskaze svjedoka nikad nije podigla kaznenu prijavu za privatizacijsku pljačku u kojoj su sudjelovali uglavnom svi akteri sa slike “Posljednje zadarske večere”.

Ukratko, po zadarskoj policiji karikatura je veća opasnost i kazneno djelo od privatizacijske pljačke i pranja novca o čemu i ovaj video govori.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...