Namjerava potpuno iskorijeniti dječju paralizu: Bill Gates će 95 posto bogatstva dati u humanitarne svrhe

Iako je već donirao 28 milijardi dolara, Bill Gates je odlučio potpuno iskorijeniti dječju paralizu, jednakom ustrajnošću kojom je gradio Microsoft.

Njegovo se bogatstvo procjenjuje na 65 milijardi dolara, što više od hrvatskog godišnjeg BDP-a. Kako je istaknuo u intervjuu za britanski The Telegraph, njegova sadašnja misija je je potrošiti novac s ciljem produženja života onima koji imaju manje sreće od njega.

“Imam hrane i odjeće, i odjeća mi ne treba ni za što drugo. U potpunosti ću ga iskoristiti da izgradnju organizacije i pružanje pomoći najsiromašnijima”, rekao je.

Iako je izgradio zavidnu karijeru i zaradio basnoslovno bogatstvo, sa svojih 57 godina još je uvijek nemirna duha i želi više: Potpuno iskorijeniti dječju paralizu.

 

“Sretno smo što toliko imamo i što toliko možemo dati”

“Supruga i ja smo dugo razgovarali o tome što ćemo učiniti s bogatstvom. Sretni smo što toliko imamo i što toliko možemo dati, na način koji će imati najveći utjecaj na svijet. Fokusirali smo se na najsiromašnije, kojima je potrebno cijepljenje”, rekao je te istaknuo da se posebno usredotočio na dječju paralizu.

“Potrebno je cijepiti preko 90 posto djece kako bi se bolest prestala širiti i broj oboljenih će se s vremenom nestati. Kada smo počeli, imali smo 400 tisuća nove paralizirane djece godišnje. Sada smo došli na manje od tisuću”, rekao je.

“Cijelo radno vrijeme posvetit ću svojoj humanitarnoj organizaciji. Još uvijek pomalo radim u Microsoftu. Imam dvije karijere i sretan sam što su obje tako uspješne. Rekao je da će svojoj humanitarnoj organizaciji u sljedećih nekoliko godina dionirati 95 posto svoga bogatstva. “Ne radi se ni o kojoj vjeri, radi se o ljudskom dostojanstvu i jednakosti. Zlatno je pravilo da svaki život jednako vrijedi i da se prema ljudima trebamo odnositi onako kako želimo da se oni odnose prema nama”, završio je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...