Neviđena arogancija agresivnih ateista i anarhista

Danas kada i sami novinari priznaju da je “žutilo i crnilo” potisnulo istraživačko novinarstvo, kada su zabavni mediji kod nas preuzeli sve programe iz inozemskog smeća, čija je posljedica medijski kulturni imperijalizam, kada je nasilje postalo zabava i stil života; danas kada je zavladala kultura radikalnog moralnog relativizma s prepoznatljivom anarhističkom porukom (ispisanoj na zgradi Zadarske nadbiskupije): ‘Tamo gdje umire autoritet rađa se sloboda’; danas kada sve ima cijenu, a ništa vrijednost, kada je nenormalno postalo normalno, pitam(o) se gdje je kraj tiraniji nacionalne i pojedinačne (auto)destrukcije? Na sceni i cijeni su „rehabilitirani” anarhisti i agersivni ateisti.

Agresivni ateisti otvoreno su protiv Crkve, dok anarhisti nude koncept napuštanja države i autoriteta uopće. Anarhizam ima za cilj dokinje svih oblika dominacije autoriteta. Odatle „snaga” gore spomente poruke s grafita ispisanog na Nadbiskupiji u Zadru.

Peter Lösche u knjizi Anarchismus – Erträge der Forschung „detektira” glavne ciljeve anarhista: Anarhisti su PROTIV svih autoriteta, osobito protiv dražvne vladavine, političkih stranaka, Crkve, (državnog) obrazovanja i javnih institucija. Emma Goldman u Knjizi „ Anarhizam i drugi ogledi“ anarhizam definira kao „poredak zasnovan na slobodi koju ne ograničavaju ljudski zakoni“ . Za nju „Bog i država ne postoje”. Agresivniim ateistima je uzor boljševik Lenjin koji je religiju tretirao kao „opijum za narod”.

 

Od kada i kako napadaju agresivni ateisti i anarhisti?

Od 2009. Godine krenule su agresivne kampanje ateista (ispisanih an brojnim objektima, autobusima…) u Engeleskoj, Španjolskoj Italiji… s istim natpisom „ Nema Boga, uživaj u svom životu”.

Današnji agresivi ateisti u Hrvatskoj su protiv uplitanja Crkve u (zdravstveni) odgoj. Prošlog tjedna u Splitu je nakon tribine o Zrdavstvenom odgoju bačena zapaljiva naprava na Nadbiskupsko sjemenište.To je jedan u nizu primjera kršćanofobije. Sakralni objekti se svaku godinu sve više ispisuju natpisima protiv Crkve, a groblja devatsiraju čupanjem križeva. Preokrenuti križevi obilježavaju se natpisima „Kill the Cristians” (Ubij krščane) ili „Dark funerar (Crni pogreb)

Darko Pavičić je jedavno u Večernjem listu napisao sjajan tekst demistificirajući plakat za predstavu „Fine mrtve djevojke” zagrebačkog kazališta Gavella. Taj plakat je, ispravno konstatira Pavičić „antiteistička provokacija”. Ništa novo, jer je blasfemija prokušana metoda vrijeđanja agesivnih ateista.

 

Razolucija Vijeća Europe platforma za agesivne ateiste

Rigidni znanstveni pozitivizam uočljiv je u Rezoluciji Vijeća Europe, gdje se čovjeka stavlja u okove jedne „istine“. Naime, Rezolucija 1580 Vijeća Europe, (dostupna na inetrnetu od 4. listopada 2007.) u točki 12. kaže: „Znanstveni pristup još uvijek nije dobro shvaćen i to ohrabruje razvoj svih vrsta fundamentalizma i ekstremizma“. Parlamentarna skupština Vijeća Europe potiče države članice, a posebno njihove obrazovne vlasti… da brane i promoviraju „objektivno znanje.“

U stavku 2. članka 2. Konvencije o ljudskim pravima EU nabrojane su situacije u kojima su „dopuštena sva sredstva“ kako bi se oduprlo religioznim tumačenjima koji se protive znanstvenoj istini i /ili „objektivnom znanju“. Postavljam pitanje: „Što je to „objektivno znanje“? Je li znanost superiorna u odgovorima na sva otvorena pitanja postanka čovjeka (s evolucionističkom teorijom) i religijska tumačenja? Ta „objektivna znanost“ nije odgovorila na nepisani zakon entropije kroz sveopću krizu autoriteta i dekadnecije? Po istoj Rezoluciji, znanost je jedina moćna u davanju odgovora na sve i sva.

Znanstveni pozitivizam stoji na poziciji da je istinito samo ono što je moguće empirijski provjeriti. Prema takvom pristupu svaka se religija može tretirati kao „fundamentalizam“, jer ako nema Boga, (prema „znanstvenim spoznajama“), „tada je sve dozvoljeno“ (Dostojevski). Znanost nije u mogučnosti definirati čovjeka, a takvi pozitivisti htjeli bi sve ukalupiti. Zaboraviše da je jedan od temeljnih aksioma metafizike: „Misli su stvari“. Ukazujući na opasnost religijskih uvjerenja, negiraju spekulativnu misao, sve pod izlikom prijetnje građanskim pravima i očuvanja demokracije („od svih vrsta fundamentalizma“)! Ovu Rezoluciju uzimaju kao „zaštitni znak“, ateističke udruge, znanstveni pozitivisti, ljevičarske partije i koriste kao paravan borbe protiv kršćana.

Tko misli da može definirati čovjeka, taj teži ukalupiti i svaku istinu, živeći u (opasnoj) zabludi kako u negaciji bolje „vidi“. Sva je sreća da su prave istine nedokučive. „Spoznaja Boga bez spoznaje svoje bijede daje oholost.“ (B. Pascal u svojim „Mislima“)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...