Nevjerojatne stvari koje možete učiniti s pivom

Pivo je jedno od pića koja pružaju veliko osvježenje, no jeste li znali da pivo može poslužiti i u različite praktične svrhe?

Pivo je jedno od najstarijih alkoholnih pića te može imati razne boje i okuse. No, osim za osvježenje nepca, pivo može poslužiti i u različite praktične svrhe.

 

Omekšajte meso

Pivo je odlično sredstvo za omekšavanje mesa, posebice onih debljih, ne baš skupih komada. Stavite meso u posudu te ga prelijte pivo, ostavite da odstoji otprilike sat vremena prije nego što počnete pripremati obrok. Za još bolji rezultat, meso ostavite da se u pivu marinira preko noći ili pak meso stavite u parno kuhalo, prelijte pivom i ostavite da se kuha, piše Lifestyle.ca.msn.com.

 

Vratite sjaj starom nakitu

Nakitu od čistog zlata izgubljeni sjaj vratite pivom. Postupak je vrlo jednostavan, a vaš nakit izgledati kao nov. Na krpicu nanesite malo isključivo svijetlog piva te nježno istrljajte zlatni nakit, no ne onaj s ukrasnim kamenčićima. Za sušenje i završno poliranje koristite drugu, suhu krpicu.

 

Uklonite mrlje od kave i čaja

Uz pomoć piva uklanjanje mrlja od kave i čaja s tepiha više nije nemoguća misija. Preko mrlje prelijte malo piva te lagano trljajte, a mrlja bi trebala uskoro nestati. Ako je mrlja veća, ponekad je potrebno ponoviti postupak nekoliko puta kako bi u potpunosti nestala.

 

Očistite drveni namještaj

Nepopijeno pivo koje vam već nekoliko dana stoji u hladnjaku iskoristite za čišćenje drvenog namještaja. Pivo nanesite na meku krpu i jednostavno prebrišite namještaj, a zatim ga osušite drugom, suhom krpom.

 

Vratite sjaj kosi

Sjaj i lijep izgled kose postignite uz malo piva. Prije tuširanja u jednoj šalici pomiješajte pola čaše tople vode sa tri žlice piva. Nakon što šamponom operete kosu, nanesite miks vode i piva na kosu te ostavite da stoji nekoliko minuta, a nakon toga isperite. Kosa će vam dobiti sjaj i volumen.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...