Obilježavanje obljetnice Maslenice u Kneževoj palači

Povodom dvadesete obljetnice VRO Maslenica ’93. u Kneževoj palači održana je izložba crteža i skica Franje Feldia pod nazivom “Ratna priča”, u organizaciji Narodnog muzeja i organizacijskog Odbora za obilježavanje 20. obljetnice VRO Maslenica. Pokroviteljstvo izložbe potpisuje Ministarstvo branitelja Republike Hrvatske, načelnik Glavnog stožera HV-a general pukovnik Drago Lovrić i Zadarska županija.

Uz sve prisutne, izložbi su uz pripadnike Hrvatske vojske i branitelja, prisustvovali i gradski oci i čelni ljudi HDZ-a, Kalmeta, Lovrin i župan Zrilić.

Izložba predstavlja dokument vremena te u sjećanje priziva Domovinski rat. Feldi je htio izbjeći prikaze surovosti rata, te je obilježio suvremenu povijest i stvaranje slobodne Hrvatske.

Uz umjetničku vrijednost, svakako je važno naglasiti i one nacionalne i obrazovne, također. Autor je istaknuo kako u Domovinskom ratu nije stradao ali je prenosio vedrinu i radost.

– Krv i ranjenici ostali su duboko u meni, istaknuo je Feldi dodajući kako je ova izložba savršena prilika da se oda počast svim braniteljima, stradalnicima kao i svim sudionicima Domovinskog rata.

Izložba ostaje otvorena naredna dva mjeseca kako bi svi zainteresirani mogli sagledati Domovinski rad iz druge perspektive.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...