Obilježavanje obljetnice Maslenice u Kneževoj palači

Povodom dvadesete obljetnice VRO Maslenica ’93. u Kneževoj palači održana je izložba crteža i skica Franje Feldia pod nazivom “Ratna priča”, u organizaciji Narodnog muzeja i organizacijskog Odbora za obilježavanje 20. obljetnice VRO Maslenica. Pokroviteljstvo izložbe potpisuje Ministarstvo branitelja Republike Hrvatske, načelnik Glavnog stožera HV-a general pukovnik Drago Lovrić i Zadarska županija.

Uz sve prisutne, izložbi su uz pripadnike Hrvatske vojske i branitelja, prisustvovali i gradski oci i čelni ljudi HDZ-a, Kalmeta, Lovrin i župan Zrilić.

Izložba predstavlja dokument vremena te u sjećanje priziva Domovinski rat. Feldi je htio izbjeći prikaze surovosti rata, te je obilježio suvremenu povijest i stvaranje slobodne Hrvatske.

Uz umjetničku vrijednost, svakako je važno naglasiti i one nacionalne i obrazovne, također. Autor je istaknuo kako u Domovinskom ratu nije stradao ali je prenosio vedrinu i radost.

– Krv i ranjenici ostali su duboko u meni, istaknuo je Feldi dodajući kako je ova izložba savršena prilika da se oda počast svim braniteljima, stradalnicima kao i svim sudionicima Domovinskog rata.

Izložba ostaje otvorena naredna dva mjeseca kako bi svi zainteresirani mogli sagledati Domovinski rad iz druge perspektive.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...