Općina Vir osnovala dva nova poduzeća u vlasništvu Općine

Na temelju odluka Općinskog vijeća Općine Vir o osnivanju trgovačkih društava „Virsko komunalno gospodarstvo“ d.o.o. i „Vir zaštita“ d.o.o., donesenih na 24. sjednici Općinskog vijeća održanoj 23. srpnja 2012. godine, načelnik Općine Vir, u ime skupštine svakog od novih društava, danas je potpisao akte kojima su imenovani direktori i nadzorni odbori tgovačkih društava. Ovime su kompletirani svi potrebni akti za osnivanje navedenih trgovačkih društava, te se kreće u postupak registracije društava na nadležnom Trgovačkom sudu u Zadru.

Osnovna djelatnost trgovačkog društva s ograničenom odgovornošću „Virsko komunalno gospodarstvo“ (VKG) bit će upravljačka djelatnost, odnosno upravljanje trgovačkim društvima za obavljanje komunalnih djelatnosti, a koja su u vlasništvu Općine Vir. Na ovo će se trgovačko društvo prenijeti određene ovlasti komunalnih poduzeća „Vir održavanje“, „Čisti otok“ i „Vodovod Vir“, čime će se centralizirati upravljanje komunalnim uslugama, javna nabava i računovodstvo, te objedinjenje donošenja odluka o komunalnom gospodarstvu na razini Općine. Osnovna djelatnost trgovačkog društva „Vir zaštita“ bit će zaštitarska djelatnost, odnosno poslovi zaštite osoba i imovine koji se provode tjelesnom i tehničkom zaštitom. Ovo će poduzeće vršiti fizičku i tehničku zaštitu imovine Općine Vir i komunalnih poduzeća, te će obavljati savjetodavne poslove vezane uz javnu sigurnost. Osim zadaće zaštite javne imovine, ovo poduzeće također ima namjeru djelovati na tržištu zaštitarskih usluga.

Za direktora „Virskog komunalnog gospodarstva“ imenovan je Ante Marsović, dosadašnji direktor „Vir održavanja“ na čijem čelu, uz novu obavezu, ostaje do daljnjega. Ante Marasović je do sada obavljao rukovodeće poslove u više poduzeća. Između ostalog bio je komercijalni direktor tvornice specijalnih alatnih strojeva „SAS“ Zadar, radio je u Moskvi kao direktor predstavništva „Tvornice plinskih turbina“, bio je generalni direktor „Zadranke“, te direktor poduzeća „Salvator“. Na mjesto direktora komunalnog poduzeća „Vir održavanje“ imenovan je 2007. godine.

Za direktora „Vir zaštite“ imenovan je Antun Novoselović, diplomirani kriminalist, dugogodišnji policijski djelatnik koji je policijsku dužnost obavljao na više rukovodećih mjesta. Jedna od posljednjih dužnosti bila je ona načelnika Odjela kriminalističke policije PU Zadarske. Od 2010. godine imenovan je stalnim sudskim vještakom za područje računalnog kriminaliteta, telekomunikacija i audiovizualnih djela na Županijskom sudu u Zadru. Član je više strukovnih udruženja.

Ustrojavanje i djelovanje novih trgovačkih društava započet će odmah po dobivanju rješenja o registriranju u Sudskom registru trgovačkih društava.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...