Osjećam se moćno jer znam da policija prati moj Facebook

Požeško-slavonska policija podigla je prvi optužni prijedlog zbog napisa na Facebooku. Radi se o 28-godišnjem Požežaninu koji je, nakon jedne policijske operativne akcije u noći sa 14. na 15. prosinca, sljedećeg dana na svome Facebook profilu objavio status za koji je policija zaključila da je uvredljiv te je zaradio optužni prijedlog zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika.

Krunoslav Kokić, službenik za odnose s javnošću PU požeško-slavonske, potvrdio je za 034portal da je to prvi Facebook slučaj u tom dijelu Hrvatske. 28-godišnjaka je prijavio policijski službenik koji je sporni status na Facebooku vidio slučajno. Tek mjesec dana nakon objave statusa mladić je bio pozvan na obavijesni razgovor u policiju, da bi potom protiv njega bio podignut optužni prijedlog. S 034portala nisu uspjeli doznati što je točno pisalo u spornom statusu, ali optuženi mladić tvrdi da nije mislio ništa loše.

‘Trenutačno ne mogu puno reći jer od policije nisam dobio nikakvu službenu obavijest, o svemu sam saznao iz medija koji su dobili tu informaciju te se po tome može zaključiti da se radi o meni. Statusa na društvenoj mreži Facebook je bilo, ali nijedan nije pozivao na nasilje niti je bio uperen protiv policije. Želim još samo dodati kako se osjećam vrlo moćno jer znam da policija 24 sata dnevno prati moj privatni Facebook profil’, rekao je optuženi 28-godišnjak izrazivši želju da ostane anoniman.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...