Otkriven identitet studentice čije je ubojstvo šokiralo svijet

Otac 23-godišnje Indijke koja je brutalno silovana i pretučena 16. prosinca u New Delhiju, a preminula je 13 dana nakon napada, odlučio je objaviti njen identitet i tako dati ime i lice djevojci čija je smrt potresla Indiju i svijet.

Nesretna djevojka se zvala Jyoti Singh Pandey, otkrio je njen 53-godišnji otac Badri, koji se nakon smrti kćeri povukao u selo Billia u državi Uttar Pradesh.

 – Želimo da svijet zna njeno pravo ime. Moja kćer nije učinila ništa loše, umrla je štiteći se. Ponosan sam na nju. otkrivanje njenog imena će ohrabriti druge žene koje su preživjele takve napade. Naći će snagu u mojoj kćeri, kazao je Badri za nedjeljno izdanje britanskog Mirrora.

Badri je kazao kako je prvo htio vidjeti šestoricu optuženih koji su uhićeni zbog napada i ubojstva Jyoti, ali više mu do toga nije stalo. Sad samo želi presudu.  — – Smrt za svih šestoricu. Ti su muškarci zvijeri. Trebalo bi od njih napraviti primjer da društvo više neće dopuštati takve stvari, kazao je.

Ispričao je i kako je njegova kći dvaput dala iskaz policiji, ali on to nije mogao slušati. S njom je u tim trenucima bila njena 46-godišnja majka Asha, koja je nakon toga nezaustavljivo plakala. Jyoti je, kazao je otac, bila hrabra, a na papiriće im je napisala da želi živjeti. No, njenom stanju nisu pomogle ni tri operacije, a 29. prosinca je preminula od teškog srčanog udara.

Inače, indijski su mediji objavili identitete šetorice muškaraca koji su osumnjičeni za silovanje: to su Ram Singh, Mukesh Singh, Vijay Sharma, Akshay Thakur i Pawan Gupta. Šesti napadač ima 17 godina, pa njegovo ime nije otkriveno. Policija je objavila da imaju čvrste dokaze koji muškarce povezuju s napadom.

Podsjetimo, 23-godišnja Jyoti i njen prijatelj Awindra Pandey (28) vraćali su se iz kina 16. prosinca te su se ukrcali u autobus, kada ih je napalo šestero muškaraca, među njima i vozač autobusa. Vozili su ih po gradu dva i pol sata, djevojku su opetovano silovali te nju i njenog prijatelja pretukli metalnim šipkama, da bi ih naposlijetku gole izbacili na ulicu. Awindri je u napadu slomljena noga. Jyotin otac Badri je kazao kako je njegova kćer više puta spomenula kako ju je Awindra pokušao obraniti od napadača, ali su ga savladali.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...