Otočki bataljun poziva na nedjeljnu proslavu

Joško Pulja, ratni zapovjednik Otočkog bataljuna, predstavio je u prostorijama udruge na Brodarici program svečanosti prigodom obilježavanja sudjelovanja ove zadarske postrojbe u vojno-redarstvenoj operaciji Maslenica prije 20 godina. Konferenciji za novinare nazočili su još zapovjednik 2. satnije Joško Merhar, Dario Mičić, Mišo Kovačević Mačak, Tomislav Grandov i Marijan Nikolov.

– Iako se zovemo Otočki bataljun, nismo boduli nego smo bili mala zadarska županijska postrojba. Najprije smo bili postrojba 112. brigade, ´92. bili smo mješoviti odred mornaričkog pješaštva sa satnijama na Ugljanu i Dugom otoku, 166 ljudi bilo je angažirano u 2. satniji. U odredu je stalno 600 ljudi, a kroz Otočki bataljun prošlo ih je 1800. U operaciji Maslenica poginule su tri osobe, a 27 ih je ranjeno. Posebno smo ponosni na akciju u kojoj je sudjelovala “cijela zadarska pamet”. Tri mjeseca 150 studenata držalo je crtu Novigrad  – Paljuv. Odradili su strašan posao i, hvala Bogu, nitko nije poginuo, prisjetio se Pulja.

Osvrnuo se na ovogodišnju proslavu VRO Maslenica ´93 kazavši kako je bila najbolje organizirana dosad. Izrazio je žaljenje što svečanosti nije nazočio general Mladen Markač dodavši kako se radi o velikoj osobi čiji je doprinos ogroman i koja je u Zadar uvijek dobrodošla. Svima je žao zbog, kako je rekao, “malog propusta u organizacijskom smislu, kojeg sigurno nitko nije namjerno napravio, ni Zadarska županija kao organizator niti itko drugi”.

Prigodni program počinje u nedjelju, 27. siječnja u 8 sati svetom misom u crkvi Bezgrešnog začeća BDM na Puntamici. U 9.30 sati bit će polaganje vijenaca. U 11.30 slijedi otvaranje prigodne izložbe u prostorijama na Brodarici, a nakon toga prigodni program i zakuska na dvorištu ispred prostorija.

Dan uoči proslave Otočkog bataljuna, prigodni program povodom VRO Maslenica održat će se u Novigradu s početkom u 11 sati.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...