Petani: “Svaki trud se isplati!”

Nagrade za najbolje sportaše Zadarske županije u prethodnoj godini dodijeljene su u VIP salonu Dvorane Krešimira Ćosića. Titulu najboljeg sportaša odnio je Božidar Petani, Lucija Mijolović najbolja je sportašica, Šime Fantela i Igor Marenić su najbolja momčad, posada Jedriličarskog kluba Uskok Enia Ninčević i Romana Župan su najbolja ekipa, a nogometaš NK Zadra, Stipe Perica, najveća je sportska nada županije. Osim toga, dodijeljene su još dvije nagrade – Zadrani u svijetu i Trofej Zadarski – čiji su osvajači Ivan Ninčević i Dražen Adžić.

Presretan sam, izvrsna je godina iza mene. Naporno sam trenirao, i eto, na kraju te Bog nagradi. Ovo je dokaz da se svaki trud isplati. Prošla godina bila mi je uspješnija od ostalih, ali i nešto napornija. Ali svejedno ne mirujem, i dalje treniram, posvetio sam se baznim treninzima, izjavio je Božidar Petani, najbolji sportaš u 2012.

Tandem Fantela – Marenić također nije skrivao zadovoljstvo: Ova nagrada nam zaista puno znači, ipak je lijepo bit priznat u vlastitom gradu, uzevši u obzir da ga promoviramo svojim rezultatima, baš kao i jedrenje. Očekuju nas kondicijski treninzi, a uskoro ćemo u more, čim malo ugrije. Naravno, ubrzo nas očekuje i natjecanje pa moramo što prije uhvatiti formu.

Naročito je ponosan bio Mladen Uskok, trener taekwandoaša Nikole Boje, osvajača trećeg mjesta u konkurenciji najboljeg sportaša u današnjem izboru: Ponosan sam na Nikolu, napravio je odličan posao u prošloj godini. Sudejlovao je na Cro Openu, turniru na kojem su se natjecali sudionici iz 40 zemalja, potom na europskom i državnom prvenstvu. Nikola je trenutno na pripremama u Makarskoj, uskoro ga očekuje Svjetsko prvenstvo, turniri u Njemačkoj, Belgiji, Nizozemskoj, te u Meksiku na ljeto.

U Meksiko planira i najbolja sportašica županije, simpatična Lucija Mijolović, koja će se uskoro okušati i na međunarodnom natjecanju. Lucija je izjavila da je sretna zbog dobijenog priznanja i da će se dalje truditi i trenirati kako bi osvojila što više priznanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...