Po ideji arhitekta Pedišića Sv. Katarina pretvara se u otok ljubavi

Zadarski arhitekt Igor Pedišić,pred velikim skupom na proslavi dana Grada Biograda prezentirao je najnoviji projekt po kojem bi otočić sv. Katarina postao „otok ljubavi”.

U idejnoj je osnovi studije, koju je izradio Pedišićev studio Forum, stvaranje jedne nove turističke priče, koja bi obogatila ponudu Biograda, kao jedinog grada na Jadranu koji stalno bilježi porast turističkog prometa, do mogućeg brendiranja tog otočića sa svjetionikom.

 – Napravili bi vizualni identitet tog malog otočića koji je svega 800 metara udaljen od Biograda, istaknuo je na skupu Pedišić.

Po ideji video prezentacije autori su se vodili mišlju stvaranja „mosta ljubavi” na kojem bi se izricala sudbonosna DA parova koji bi na tom romantičnom otočiću mogli se prositi, imati zaruke i vjenčanja ali i uživati u svim prirodnim čarima kojima bi oplemenjivali svoju ljubav.

Ta buduća turistička priča iz Biograda prati svjetske trendove, a Grad Biograd bi i za njeno ostvarenje tražio novac od strukturnih fondova Europske unije, potvrdio nam je Ivan Čupić, zadužen za EU projekte u biogradskoj upravi.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...