Podravka i Badel zajedno u osvajanju Slovenije

Podravka i Badel 1862 potpisali su ugovor o distribuciji prema kojem koprivnička prehrambena kompanija postaje ekskluzivni distibuter proizvoda Badela 1862 za područje Slovenije.

Podravka će od 1. ožujka u Sloveniji distribuirati program jakih alkoholnih pića, vina i sokova Badela 1862, navodi se u zajedničkom priopćenju te dvije tvrtke na Zagrebačkoj burzi.

Za Podravku je značaj ugovora prije svega u proširenju palete proizvoda te povećanju troškovne efikasnosti poduzeća u Sloveniji, dok će Badel imati partnera s velikim internacionalnim iskustvom te jakom i razgranatom distributivnom mrežom za svoje proizvode.

Podravka je zahvaljujući izuzetno dobroj i razvijenoj distributivnoj mreži, koja se proteže od Jadranskog do Sjevernog mora, interesantna je kao partner mnogim kompanijama te ima veliko iskustvo u distribuciji trgovačke robe, navodi se.

Badel 1862 je najveći i najstariji proizvođač vina i alkoholnih pića u Hrvatskoj, sinonim je za jaka alkoholna pića u Hrvatskoj i široj regiji, gdje u kategoriji jakih alkoholnih pića drži lidersku poziciju, ali i u izvozu na ostala strana tržišta.

Danas Badel 1862 izvozi na više od 25 tržišta u svijetu, a potpisivanjem joint venture ugovora s kineskim partnerom početkom 2012., već u prvoj godini ostvaruje značajne izvozne rezultate na kinesko tržište, navode iz te tvrtke.

Iz tih tvrtki napominju kako je sinergija između dvije kompanije prvi korak ka snažnijoj suradnji te mogućnostima proširenja i na druga tržišta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...