Policija poduzela mjere traganja za Galićem – jednim od najpoznatijih bespravnih graditelja

Za jednim od najpoznatijih bespravnih graditelja, Zadraninom Tomislavom Galićem, policija je poduzela opsežne mjere traganja, jer već duže vrijeme nije dostupan policiji i ne nalazi se u Zadru.

– On je jedan od četiri osobe protiv kojih je Policijska uprava zadarska u srpnju prošle godine podnijela kaznene prijave. S njim nismo mogli obaviti obavijesni razgovor, jer se nije odazivao na pozive. Kaznena prijava podignuta je zbog sumnje na zlouporabu položaja i ovlasti, te sumnje na krivotvorenje službenih isprava. Za njim policija sada poduzima mjere traganja, jer ni prvi razgovor nije obavljen – kazao je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan.

Protiv Tomislava Galića, Srđana Benkovića, Petra Mandića i Nataše Horvat u srpnju su podnijete kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru. Benkovića, Mandića i Horvat sumnjiči se da su prilikom izdavanja građevinskih dozvola za stambene zgrade u Zadru pogodovali investitoru i suprotno zakonskim odredbama omogućili izdavanje lokacijskih i građevinskih dozvola, piše Slobodna Dalmacija.

Galić je prijavljen zbog poticanja na ovo kazneno djelo, a istraga obuhvaća razdoblje od 2002. do 2004. godine u vezi izgradnje osam tzv. Galićevih zgrada u Diklu. Galić je za sve svoje gradnje ishodio dozvole koje su poslije poništene, jer je gradio mimo projekta.

Apartmansko naselje u Kožinu srušeno je 2004. godine te je poslije ponovno izgrađeno u skladu s dokumentacijom. Galić je navodno već duže vrijeme izvan Zadra, a nagađa se da je napustio Hrvatsku. Preko svog opunomoćenika nedavno je podnio zahtjev za legalizaciju tzv. plave zgrade u Zadru. Za građevine u Diklu legalizacija nije ni zatražena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...