Policija tražila Galića, a on došetao u postaju

Tomislav Galić, poznati građevinski poduzetnik, u utorak je obavio razgovor u Županijskom državnom odvjetništvu nakon što je u ponedjeljak ujutro sam došao u prostorije Policijske uprave zadarske, koja ga je tražila na temelju kaznene prijave od srpnja prošle godine.

To je potvrdio glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan, koji je istaknuo da je nakon razgovora u policiji Galić upućen u Županijsko državno odvjetništvo u Zadru radi ispitivanja koje je obavljeno u utorak. Zadarska policija otvorila je 2. siječnja službenu potragu za Galićem jer se nije pojavio na obavijesnom razgovoru.

Galić je jedna od četiriju osoba protiv kojih je PU zadarska u srpnju podnijela kaznene prijave zbog sumnje u zloporabu položaja i ovlasti, te sumnje u krivotvorenje službenih isprava. Protiv Tomislava Galića, Srđana Benkovića, Petra Mandića i Nataše Horvat podnesene su kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Benkovića, Mandića i Horvat se sumnjiči da su pri izdavanju građevinskih dozvola za stambene zgrade u Zadru pogodovali investitoru i suprotno zakonskim odredbama omogućili izdavanje lokacijskih i građevinskih dozvola. Galić je prijavljen zbog poticanja na to kazneno djelo, a istraga obuhvaća razdoblje od 2002. do 2004. godine u vezi s izgradnjom osam tzv. Galićevih zgrada u Diklu.

Galić je za sve svoje gradnje ishodio dozvole, ali one su poslije poništene jer je gradio mimo projekta. Apartmansko naselje u Kožinu srušeno je 2004. godine, te je poslije ponovno izgrađeno u skladu s dokumentacijom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...