Položeni vijenci na grob obitelji Čengić

Izaslanstvo Grada Benkovca predvođeno gradonačelnikom Brankom Kutijom, izaslanstvo Grada Knina, na čelu sa zamjenikom gradonačelnice Tomislavom Vrdoljakom te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata obaju gradova obilježili su u petak, 18. siječnja 2013. godine 21. obljetnicu stradanja četveročlane obitelji Čengić iz Ervenika.

Na obiteljskoj grobnici obitelji Čengić položeni su vijenci i zapaljene svijeće dok je molitvu odrješenja predvodio don Nikola Dučkić, župnik iz Kistanja. Vijenci i svijeće položeni su i na spomen obilježju kojeg su zajednički ispred obiteljske kuće Čengićevih u kojoj je počinjen monstruozni zločin od strane velikosrpskih agresora podigli Grad Benkovac i Grad Knin.

Podsjetimo, četveročlana obitelj Čengić mućki je ubijena 18. siječnja 1992. godine. Tada su pripadnici tzv. Krajinske milicije ni krive ni dužne, zvjerski u podrumu obiteljske kuće ubili i zapalili 39-godišnjeg oca Dragu, 31-godišnju majku Nevenku i njihovu dvojicu maloljetnih sinova, 11-godišnjeg Slobodana i 4-godišnjeg Gorana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...