Predsjednik Josipović čestitao pravoslavni Božić: “Božićne poruke simboliziraju dobrotu”

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je božićnu čestitku kršćanskim vjernicima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru te mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije Jovanu Pavloviću.

Čestitku prenosimo u cijelosti.

Tradicionalnim pozdravom ‘Mir Božji, Hristos se rodi’! želim sretan Božić svim kršćanskim vjernicima koji blagdan Božića slave po julijanskom kalendaru.

Blagdan Božića ujedno je blagdan mira i bratske povezanosti među ljudima. Uvjeren sam da će proslava Božića i ove godine svim vjernicima i ljudima dobre volje biti poticaj da u svojim životnim sredinama promiču životni optimizam i odgovorno društveno ponašanje, toleranciju i suradnju, u cilju općeg dobra naše domovine.

Želim svima radosno blagdansko obiteljsko i vjerničko zajedništvo i ujedno svako dobro u 2013. godini!”, stoji u čestitki predsjednika Josipovića kršćanskim vjernicima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru dok je čestitka mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije Jovanu Pavloviću sljedećeg sadržaja:

”Tradicijskim pozdravom ‘Mir Božji Hristos se rodi!’, Vama osobno, svim episkopima, svećenicima te vjernicama i vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Republici Hrvatskoj, srdačno čestitam Božić, uz najbolje želje u Novoj 2013. godini!

Želim da nadahnuće božićne poruke koja simbolizira dobrotu, radost i nadu svima bude iskreni poticaj za promicanje snošljivosti, solidarnosti i pomirenja, te ekumenskog i međuvjerskog dijaloga u svakodnevnom životu.

Uvjeren sam da će duhovni smisao Božića i ove godine svim vjernicima biti poticaj da u svojim životnim sredinama promiču optimizam i moralnu snagu u zauzimanju za osobni, obiteljski i društveni boljitak.

 

Predsjednik Republike uputio je božićne čestitke i protojereju Kirku Velinskom i vjernicima Makedonske pravoslavne crkve u Republici Hrvatskoj te predsjedniku Nacionalne zajednice Bugara u Republici Hrvatskoj Rašku Ivanovu i vjernicima Bugarske pravoslavne crkve.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...