Privedeno 14 osoba! Policija: Ne možemo potvrditi da je ozlijeđeni muškarac osumnjičen!

Više eksplozija zatreslo je iza ponoći zapadni dio Zagreba. Jedna je osoba ozlijeđena, a policija sumnja kako bi upravo ozlijeđeni muškarac mogao biti bombaš. Ipak, muškarac zasad nije službeno osumnjičen. “Svi smo na terenu, istražujemo što se dogodilo, više informacija imat ćemo nakon očevida”, kazali su nam kratko iz policije.

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Goran Burušić obratio se danas na konferenciji za novinare javnosti povodom nove eksplozije koja se sinoć dogodila u Zagrebu.

“Noćas oko ponoći neposredno u blizini autobusne stanice došlo je do eksplozije. Ozlijeđena je jedna osoba, ozlijede su lakše. Ne možemo isključiti mogućnost da je ta osoba počinitelj.”, kazao je Burušić.

 

Tražili bijeli kombi

Burušić je potvrdio i kako je policija usitinu poduzimala istražne radnje u vezi bijelog kombija koji je navodno viđen na mjestu prve eksplozije, ali dodatne informacije nije potvrdio. Na pitanje misli li da se radi o terorističkom napadu, Burušić je samo odgovorio da takve opcije isključuju. Ipak, izjavio je kako je moguće da su dvije eksplozije, sinoćnja i ona u srijedu, povezane.

“Na ovom slučaju tri dana i tri noći rade apsolutno sve raspoložive policijske snage. Sinoć su na izlaze iz grada izašli policijski dužnosnici s dugim cijevima tragom informacije da je pored autobusne stanice na kojoj je eksplodirala naprava u smjeru zapada prošao bijeli automobil. Mi tragamo za tim automobilom kako bi od osoba u njemu doznali više detalja o samoj eksploziji, ali zasad ne mogu potvrditi da je automobil povezan s eksplozijom”, kazao je Burušić.

“Radimo danonoćno i učinit ćemo sve da građani budu sigurni”, poručio je.

 

Privedeno 14 osoba

HTV doznaje iz visokog policijskog izvora kako je privedeno 14 osoba. Oni nisu osumnjičeni, ali se policija nada da će imati neke informacije o eksplozijama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...