Pupić Bakrać: Ove godine Ryanair će ostvariti 50 posto više prometa u Zadru

 

Iz godine u godinu Zračna luka Zadar bilježi porast prometa. Značajnu ulogu u tome zasigurno ima irski Ryanair koji će i ove godine, uz postojećih deset, Zadar povezati s još šest europskih destinacija (Dublin, Gothenburg, Haugesund, Liverpool, Paris i Wroclaw). Pored toga, najveća europska niskotarifna aviokompanija, Zadar je uvrstila u svoju 54. bazu, pa će od proljeća zračni promet biti aktivan sedam dana u tjednu.

Direktorica zadarske zračne luke Katica Pupić Bakrač u 2013. godini prognozira promet od preko 300 tisuća putnika.

– U 2012. godini imali smo 284.976 putnika, što je rast od 30 posto u odnosu na prethodnu godinu. U ovoj godini očekujemo 50 posto više Ryanairovih putnika. Veći broj putnika ostvarit ćemo zbog uvođenja novih linija, ali i zbog porasta broja letova. To što Zadar postaje Ryanairova baza, znači da će posada od 30-ak ljudi noćiti u Zadru. Također, promet će biti aktivan sedam dana u tjednu, odnosno izbjegavati će se situacije takozvanih špica subotom, kaže Pupić Bakrać.

Zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima, Zračna luka Zadar može se pohvaliti otvaranjem novih radnih mjesta. I ove godine tražit će se novi zaposlenici.

– Zpošljavat ćemo studente, transportne radnike, zemaljske domaćice, spremačice, pomoćne konobare, pomoćne trgovkinje u duty free shop-u. S obzirom na to da smo Ryanairova baza, uzimat će se catering iz naše kuhinje, što znači da ćemo trebati i pomoć u kuhinji. U svakom slučaju, dobri poslovni rezultati nisu samo naši, već se porast broja turista odrazio na ukupni boljitak zadarskog turizma. Primjerice, u 2006. godini sa Zračne luke vozilo je 16 taxija a sad ih vozi 146. Iste godine imali smo 73 radnika, a ove godine imamo ih 112. Odrazilo se to i na privatni smješta. U 2006. na Booking com-u nije bio niti jedan iznajmljivač,a sad ih je 262 u krugu od 50 kilometara, kazuje Pupić Bakrać.

Prvi ovogodišnji Ryanairovi letovi planirani su krajem travnja a posljednji u studenom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...