Rajko Ostojić predstavlja rezultate akcijskog plana smanjenja listi čekanja

Ministarstvo zdravlja danas će predstaviti što je sve napravljeno po pitanju smanjenja lista čekanja. To je ujedno i bio jedan od prioriteta ministra Rajka Ostojića, koji otkrio daljenje planove u 2013. godini.

Jedan od Ostojićevih prioriteta je i rad na povećanju stope nataliteta. Ministar je šokiran demografskom slikom Hrvatske, koja stari. Kako bi se popravilo to stanje, treba zasukati rukave, upozorava Ostojić.

“Treba nam posao i treba nam kvaliteta života u smislu ostalih institucija i ostalih popratnih aktivnosti, a prvenstveno dječji vrtići”, ističe Ostojić. Dječji vrtići su ono što također muči ministra zdravlja i odnedavno SDP-ovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika.

Problem je, kaže Ostojić, što se u Zagrebu u ovoj godini planira izgraditi samo jedan vrtić, što se kosi s politikom njegova ministarstva.

“Uvjeti su diljem svijeta isti, posao, stan i treća stvar, omogućiti djecu da rastu u normalnom i zdravom okruženju, ali da imaju i vrtiće i naglašavam, osnovne škole u jednoj smjeni, ne u dvije smjene i naravno, sve drugo obrazovanje”, rekao je Ostojić. Natalitet zasad ne ide po planu, no ostalo – poput akcijskog plana javnog zdravstva, masterplana bolnica i ljudskih resursa – ide.

U slučaju da Ostojić pobjedi na lokalnim izborima, još se ne zna tko će ga zamijeniti na funkciji ministra. No tko god dođe na čelo tog resora, morat će nastaviti dosadašnju politiku.

“To je napravio tim. Nema bez tima ljudi. Dakle, definitivno, nema alternative, reforma ide dalje za dobrobit naših građana”, poručio je ministar zdravlja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...