RIM postao Blackberry

Research in Motion je prošlost – ova tvrtka više ne postoji!

Zapravo, postoji, ali se više tako ne zove. Novo ime je, naprosto, BlackBerry, a nova kreativna direktorica ove tvrtke, za sva tržišta na svijetu, je – ni manje ni više nego – Alicia Keys!

Ovo su vijesti kojima je RIM, pardon, BlackBerry, osigurao neviđeno medijsko pokrivanje svojeg projekta oživljavanja kompanije iz gotovo sigurne nadolazeće smrti – predstavljanja posve nove mobilne platforme, nazvane BlackBerry 10. Prezentacija je upravo održana u New Yorku, a zbog neobičnih novosti oko promjene imena i imenovanja nove šefice kreative (koja je, kako kaže, dobila ovaj posao nakon što se javila na natječaj i prošla sva testiranja), IT svijet će u narednim satima i danima pričati ponajviše o BlackBerryju Z10 i BlackBerryju Q10, prvim smartphoneima koji koriste novu platformu.

Oba uređaja izgledaju zaista sjajno. Z10 ima 4,3-inčni ekran s gustoćom piksela od preko 350 ppi, dok je Q10 napravljen u prepoznatljivom BlackBerryjevom stilu: ima fizičku tipkovnicu. Ipak, ono što je posebno je novi OS kojeg donose ova dva aparata. Posve je drugačiji od onog prije, a – kako je rečeno na prezentaciji – jedna od najboljih značajki BlackBerryja 10 je to što donosi pravi pravcati multitasking. BlackBerry 10 starta s gotovo 20.000 dostupnih aplikacija, među kojima su i one najpopularnije, poput Skypea, WhatsAppa, Angry Birdsa i svega ostalog što volimo na svojim smartphoneima…

 

Možda su doista u pravu – ako im ni megazvijezda poput Alicie ne pomogne da se uzdignu s dna, može li itko?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...