Santana ipak u Zadru!

Kako smo i ranije pisali, nagađanja su se pokazala točnima – glazbeni virtuoz Carlos Santana, nastupit će ovo ljeto u Zadru, potvrđeno je to danas iz Turističke zajednice Grada Zadra, koja je istom prigodnom sazvala i tiskovnu konferenciju za ovu srijedu.

Iako na službenim stranicama organizatora kao i samog izvođača još uvijek nema službene najave nastupa, neslužbeno iz Adria Entertainmenta doznajemo kako će se koncert održati krajem srpnja.

Carlos Santana je poznat po svome stilu miješanja pop glazbe s bluesom, rock’n’rollom, afro-kubanskom glazbom i latinskim zvucima. Posljednji album “Shape Shifter”, izdan prije nekoliko mjeseci, posvetio je Indijancima te mu je to 36. studijski album u četrdesetogodišnjoj karijeri.

Santanu je s meksičkom glazbom upoznao njegov otac, mariachi glazbenik, no on se zarana okreće glazbenicima poput B. B. Kinga, Johna Leea Hookera i T-Bonea Walkera. Nakon završene srednje škole 1966. godine osniva svoj bend pod nazivom “Santana Blues Band” svirajući obrade B.B. Kinga i Ray Charlesa. Njihov debi album “Santana” 1969. godine prodan je u dvostrukoj platinastoj nakladi. Sljedeći po redu album “Abraxas” prodan je četverostrukoj platinastoj nakladi. U karijeri ima desetak zlatnih i platinastih albuma te je prodao oko 90 milijuna primjeraka albuma. Na kraju 1999. godine sa svojih 52 godine ostvaruje svoj No. 1 na američkoj top listi s pjesmom u suradnji s Robom Thomasom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...