Sennheiserove slušalice za 170.000 kuna

Koliko novaca ste spremni izdvojiti za kvalitetne slušalice koje će vam služiti za uživanje u savršenoj reprodukciji glazbe?

Sennheiser je na CES-u osvojio nagradu za dizajn za svoje najnovije slušalice IE 800 koje se umeću u uši poput slušalica kakve dobivate uz pametne telefone, no u stanju su zadovoljiti sve audiofile, jer su se pokazale vrlo kvalitetnim, omogućivanjem reprodukcije savršenih basova i bogatog čistog realističnog zvuka u rasponu od 5 do 46.500 Hz.

Sennheiser IE800 slušalice osvojile su nagradu CES-a za dizajn.

Nagrađeni dizajn je ponajviše plod inovacije u zvučniku pod nazivom Extra Wide Band, koji sa svojim promjerom od samo 7 milimetara predstavlja najmanji širokopojasni zvučnik koji se nalazi u jednim dinamičkim slušalicama.

Obzirom da su mnogi audiofili ovim slušalicama dali vrlo visoke ocjene, očito je da ćete zadovoljstvo njihovog korištenja morati masno platiti, pa ne čudi njihova cijena od 1.000 dolara (5.666 kn), zbog koje je očito da su slušalice namijenjene isključivo zagriženim Hi-Fi manijacima.

No ove slušalice nisu najskuplje što je Sennheiser prikazao na ovogodišnjem CES-u. Naime, na svojem je štandu ponosno izložio i legendarne Orpheus slušalice koje su proizvedene 1991. godine, u seriji od samo 300 komada.

Orpheus slušalice slove za najbolje na svijetu a dolaze uz prigodno cijevno pojačalo.

Poznate još i pod nazivom HE90, ove slušalice među audiofilima nose epitet “najboljih slušalica na svijetu”, što automatski govori o tome da ćete ih morati platiti znatno više od najnovijih hi-tech IE 800 slušalica.

Naime, HE90 slušalice su se 1991. godine prodavale po cijeni od 12.900 dolara, no danas postižu gotovo trostruku cijenu, što znači da ćete im moći kupiti za nekih 30.000 dolara, odnosno 170.000 kuna. Valja naglasiti da su se Orpheus slušalice prodavale uz posebnu “dodatnu opremu uključenu u cijenu”, a to je bilo cijevno pojačalo HEV90, kako ništa ne bi pokvarilo reprodukciju savršenog zvuka koji pružaju.

Osim ako za osnovni izvor zvuka ne odaberete neku kinesku plastičnu liniju i time uzrokujete epileptični napad nekom Hi-Fi sladokuscu.

Tehničke karakteristike Orpheus slušalica pogledajte u ovom PDF dokumentu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...