Stakleni prozori na Trgu Pet bunara imat će i odvlaživače!

Uređenje Trga Pet bunara bit će gotovo do kraja veljače kada će taj prostor biti potpuno dovršen – kazao je gradski pročelnik za graditeljstvo i zaštitu okoliša Matko Segarić.

Osim postavljanja klupa, u tijeku je popločavanje preostalog dijela trga, a još treba postaviti elektroinstalacije za rasvjetu i ostakljivanje dvaju „prozora u prošlost“ koji će osim unutarnje rasvjete dobiti i specijalne odvlaživače kako se ne bi vlaga kondenzirala i zamagljivala prozirna okna. Treći otvor kod Kolone neće biti zatvoren staklom već će biti omeđen ogradom, piše Slobodna Dalmacija.

Očekujemo da će se sav taj posao dovršiti do kraja veljače, ako ne bude nekih vremenskih iznenađenja. Uglavnom, sve se dovršava prema projektu, tako da nije bilo nekih posebnih izmjena, osim možda u nekim tehničkim detaljima. Cijena projekta također je ostala ista, u zadanim okvirima koji iznose 8,9 milijuna kuna s PDV-om. Postoji nešto kamenih ploča koje su napukle i koje će se izmijeniti, inače, kvalitetom kamena smo zadovoljni. On je predviđen da može izdržati veće terete, tako da je uzrok puknuća u tehničkoj manjkavosti, a ne u neodgovarajućem korištenju prostora, kazao je Segarić.

Poznata Kolona također se sanira i trebala bi biti dovršena također do kraja veljače, kad će se, nakon puno probijanja rokova i raznih problema, taj prostor konačno uklopiti u gradsku jezgru. čemu će se najviše razceseliti obližnji ugostitelji jer su morali u nekoliko navrata prisilno pauzirati s radom, ali sad bi im se to trebalo vratiti u obliku reprezentativnog gradskog prostora.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...