Stiže hladno i nestabilno vrijeme

Stiže nam razdoblje nestabilnog, hladnijeg vremena s više oborina, kiše i snijega, te olujnim vjetrovima u priobalju, najavljuju prognostičari.

U petak će u cijeloj Hrvatskoj biti pretežno oblačno, sredinom dana sa slabom do umjerenom kišom. U višem gorju mogući su snijeg i susnježica. Krajem dana očekuje se postupno razvedravanje. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverozapadnjak. Na Jadranu će u prvom dijelu dana puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak, dok će u drugom dijelu dana od sjevera prema jugu zapuhati umjerena do jaka bura s jakim, podno Velebita i olujnim, udarima. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će se kretati od -1 do 3, a na Jadranu od 4 do 9°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će biti od 4 do 9, a na Jadranu od 8 do 12°C.

U subotu će u cijeloj Hrvatskoj biti pretežno do djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Više oblaka bit će samo na sjevernom Jadranu. Tijekom popodneva ponovno će se postupno naoblačiti i to najprije na sjevernom Jadranu, u gorskim krajevima, a tijekom noći u cijeloj zemlji. Pritom na sjevernom Jadranu tijekom noći može pasti koja kap kiše. Na Jadranu će u prvom dijelu dana puhati umjerena do jaka podno Velebita mjestimice i olujna bura, dok će u drugom dijelu dana od sjevera prema jugu zapuhati umjereno do jako jugo. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će se kretati između -6 i -1, a na Jadranu od 1 do 6°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će biti od -1 do 4, a na Jadranu od 6 do 10°C.

U nedjelju će u cijeloj zemlji biti oblačno. Tijekom prijepodneva u većem dijelu zemlje padat će kiša, na sjevernom Jadranu mjestimice i obilnija, dok će u gorju padati susnježica i snijeg. U drugom dijelu dana s padom temperature susnježica i snijeg se očekuju i u nizinskim krajevima i to najprije u sjeverozapadnom dijelu. Duž Jadrana i u Dalmatinskom zaleđu mogući su i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak, dok će na Jadranu puhati umjereno do jako jugo s olujnim udarima. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -5 do -1, a na Jadranu od 2 do 7°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od -1 do 4, a na Jadranu od 8 do 12°C.

U ponedjeljak ujutro u cijeloj će zemlji i dalje biti oblačno. Na Jadranu će padati kiša, u gorju snijeg, a u nizinama snijeg ili susnježica. Sredinom dana u zapadnim i gorskim krajevima te na sjevernom Jadranu očekuje se kratkotrajno smirivanje vremena i djelomično razvedravanje. Na južnom Jadranu kiša, mjestimice obilnija, praćena grmljavinom padati će tijekom cijelog dana. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren vjetar sjevernog i istočnog smjera. Na Jadranu će puhati jako jugo s olujnim, a na krajnjem jugu mjestimice i orkanskim udarima. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -2 do 2, a na Jadranu od 3 na sjeveru do 13°C na jugu. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 0 do 5, a na Jadranu od 8 do 13°C.

U utorak će ponovo u cijeloj zemlji biti oblačno. U unutrašnjosti će padati slab snijeg i susnježica dok su na Jadranu i dalje moguće mjestimice izraženije nestabilnosti praćena obilnom kišom i grmljavinom, osobito na južnom dijelu Jadrana. U unutrašnjosti će vjetar biti slab promjenjiva smjera, dok će na Jadranu puhati jako jugo sa olujnim, a na otvorenom južnog Jadrana i orkanskim udarima. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će se kretati od -4 do 1, a na Jadranu od 3 na sjeveru do 12°C na jugu. Najviše dnevne u unutrašnjosti će biti od 2 do 6, a na Jadranu od 8 do 13°C.

U nastavku tjedna ne očekuje se značajnija stabilizacija vremenskih prilika, a temperature će biti bez većih promjena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...