Svi žele novčanu nagradu: Hrvati masovno cinkaju!

Od početka rada sustava fiskalizacije, od 27. prosinca u 10 sati, pa do danas, građani su uputili 179 SMS poruka za provjeru fiskalnog računa. Istodobno je putem interneta ostvareno 14.154 provjera fiskalnih računa.

Pokazali su to službeni podaci tvrtke APIS (Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama d.o.o.), koja za zadužena za tehničku provedbu fiskalizacije. Prema najavama iz Porezne uprave, građani koji budu sakupili 20 računa, sudjeluju u nagradnoj igri u kojoj mogu osvojiti 20, 15 ili 10 tisuća kuna.

Podsjetimo, fiskalni račun građani mogu provjeriti putem SMS poruke ili interneta. Ako to čine putem SMS-a, to će ih koštati 0,85 kuna, a ako provjeru rade putem interneta na stranicama Porezne uprave, ona će biti besplatna.

Lova uglavnom ide T-Mobileu, Vipu i Tele 2

Od cijene SMS poruke, većinu primaju mobilni operateri T-Mobile, Vip i Tele 2, dok manji dio pripada APIS-u. Iz APIS-a doznajemo da se radi o prosječnom iznosu od 0,08 kuna (PDV uključen) po poruci.

 – Da bi se pokrili troškovi najma usluge koju APIS IT plaća Fun agentu, potrebno je godišnje primiti više od 850.000 poruka, ističu iz APIS-a.

Za pružanje usluge SMS gatewaya odabrana je tvrtka Fun agent budući da je, ističu iz APIS-a, nudila jedinstveni kod koji je omogućavao konekciju sa svim pružateljima telekomunikacijskih usluga u Republici Hrvatskoj. “Odabir je proveden sukladno Zakonu o javnoj nabavi čiji je APIS IT obveznik. Radi se o bagatelnoj nabavi, tj. godišnjem iznosu nabave koji nije veći od 70.000 kn”, zaključuju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...