Talijanski premijer Monti protiv gay brakova: Obitelj su muškarac i žena

Mario Monti, talijanski premijer, tvrdi da se protivi gay brakovima, te da ne bi dopustio homoseksualnim parovima posvajanje djece, prenosi Reuters. Monti se u debatu oko prava homoseksualaca upustio mjesec dana uoči izbora na kojima će tražiti novi mandat, te je, čini se, odlučio povlađivati stavovima katoličke crkve.

“Mislim da bi se obitelj trebala sastojati od muškarca i žena. Smatram da je nužno da djeca imaju i majku i oca. Parlament može pronaći druga rješenja za drugačije vrste unija i kohabitacija”, rekao je Monti.

Rasprava o gay brakovima u Italiji je započela nakon što je vrhovni sud odbio žalbu jednog oca, koji je tražio da se njegovoj bivšoj supruzi i njenoj lezbijskoj partnerici zabrani odgajanje njihovog zajedničkog sina.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...