Tihana Gambiraža u Kloozu

U klubu mladih KLOOZ u utorak navečer, 15.1. u 19.00 sati održat će se književna večer s mladom zadarskom pjesnikinjom Tihanom Gambiražom.

Ona će čitati svoje pjesme Rujanske igre i Propisani stih, potom Suze u prahu, Zimi, i druge koje govore o ljubavi, udaljenosti poput onih s naslovima Mrene i Tuđe cipele, te smrti -Noć od kartona, ili samoj poeziji – F mol. Tihana će premijerno pročitati priču koja će izaći u ZaPisovoj zbirci a koja je objavljena u Riječima.

Čitat će još poetsko prozne Crtice, poetizirani esej O riječima. Ovo je ujedno prva njezina samostalna književna večer. Tihana Gambiraža rođena je 1985. u Zadru gdje živi i studira informatologiju i komunikologiju na Sveučilištu u Zadru. Piše od nižih razreda osnovne, a proteklih par godina prozu, poeziju i filmske kritike koje je objavila je u časopisima Zarez, RE, Riječi, Balkanski književni glasnik, Libartes i Split Mind.

Poezija joj je uvrštena u zbornik Rukopisi 33 kao i u zbornike Bundolo offline 2 i 3 novosadskog sitea bundolo.org. Članica je društva zadarskih pisaca ZaPis koji uskoro izdaju zajedničku zbirku priča u kojoj će se naći i moja priča prethodno objavljena u časopisu Riječi.

Balansira između poezije, dnevničkih lirskih formi, kratkih priča te kritičkih osvrta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...