Travis: “Nije stvar novca, nego principa”

Dobro raspoložen Romeo Travis jutros je odradio prvi trening po povratku u Zadar. Nakon novogodišnjih čestitki, dočekalo ga je očekivano prvo pitanje novinara. Zašto se na Višnjiku pojavio 4. siječnja, a ne dva dana ranije, kako se prvotno dogovorio s ljudima iz kluba?

To je između mene i kluba. Oni znaju zašto sam kasnio i ukoliko vam žele nešto o tome reći, to je njihova stvar. Mislim da je to nešto što treba ostati iza zatvorenih vrata. Što se mene tiče, sve smo izgladili i sada je sve u redu. Tu sam i spreman zaigrati, kazao je Amerikanac.

 

Je li problem bio u novcu, s obzirom na neredovite isplate plaća?

Nije stvar novca, nego principa. Da je u pitanju novac, otišao bih davno prije. Nisam tu zbog novca, nego zato što mi se sviđa situacija u Zadru i ovo je jedno od najboljih košarkaških okruženja u Europi.

 

U Zadru do kraja sezone

Kako biste prihvatili eventualnu kaznu kluba zbog kašnjenja?

To što sam napravio je bilo s razlogom i to dobrim. Stojim iza svoje odluke, a što god odluče u klubu, prihvatit ću i poštivati njihovu odluku. Nisam to napravio zato što se nisam htio vratiti ili zato što sam htio provesti dan-dva više negdje drugdje. Sve sam napravio s razlogom, kojega ću zadržati za sebe.

 

Iskreno, jeste li zadovoljni u Zadru?

Jako sam zadovoljan i sviđa mi se ovdje. Jednostavno, bile su neke stvari između mene i kluba koje smo morali riješiti i sada je to gotovo. Što se mene tiče, to ne bi ni izišlo u javnost. Htio sam da to ostane među nama i da se ne diže velika pompa oko toga. No, što god oni žele reći javnosti, mogu to slobodno učiniti. Ja sam tu da igram košarku i pomognem mojoj momčadi da ode na Final four, a ne samo ostati u ligi.

 

Dakle, možemo li reći da sigurno ostajete do kraja sezone?

Ovo je moja momčad do kraja sezone i sada sam koncentriran samo na to kako da što bolje odigramo sljedeću utakmicu. Ništa ostalo nije bitno. Što je bilo, bilo je. Sretan sam što sam se vratio u Zadar.

 

Igramo sve bolje

Kako ste proveli slobodan tjedan?

Bilo mi je odlično. U Ohiu je bila snježna oluja pa sam bio u kući tri dana. Doista sam uživao provodeći to vrijeme s kćerkom i obitelji. Bio je to sjajan osjećaj, posebno zato što me nije bilo četiri-pet mjeseci.

 

Hoće li ova stanka ostaviti traga na vašoj formi i igrama?

Ne, sjajno se osjećam. Tko me poznaje, zna da treniram jako i za vrijeme praznika i uvijek dođem u klub spreman. To što sam bio kući, ne znači da sam bio na godišnjem odmoru. Imam pristup u tri-četiri dvorane u Ohiu, trenirao sam i održavao formu. Spreman sam za igru.

 

U nedjelju vas očekuje važna utakmica.

Jako važna. Mislim da smo dobra momčad i kako sezona odmiče igramo sve bolje. Vjerujem da ćemo pobijediti Krku i napraviti još korak naprijed na tablici. Onda idemo Olimpiji u Ljubljani pa imamo tri utakmice kod kuće i tko zna što se može dogoditi. Posebno u ovoj ligi koja je toliko izjednačena. Zašto ne bismo napravili seriju pobjeda i približili se mjestu koje vodi na završni turnir?, za kraj će Travis za Zadarski list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...