Troje mrtvih u pucnjavi u švicarskom selu

Troje ljudi je ubijeno, a još dvoje ranjeno u srijedu navečer kada je naoružani muškarac otvorio vatru u švicarskom selu Daillon, izvijestila je policija u četvrtak ujutro.

Osumnjičeni je, prilikom uhićenja, zaprijetio i policiji koja je zapucala i ranila ga prije nego što je odveden u pritvor, izvijestila je u službenoj izjavi policija kantona Valais. No, nitko od policajaca pritom nije ozlijeđen.

Švicarska internetska stranica “20minutes.ch” objavila je da je osumnjičeni stanovnik Daillona star oko 30 godina te da je u vrijeme napada bio naoružan jurišnom puškom i pod jakim utjecajem alkohola. Prenose i izjavu jednog seljana da je među ubijenim žrtvama i starica u osamdesetim godinama.

U službenoj izjavi navodi se da je specijalna policijska postrojba i lokalno redarstvo poslano na intervenciju nakon dojave, primljene oko 20,50 sati, da na tlu leži nekoliko ranjenih osoba.

Policija slučaj istražuje, a mjesto zločina je zatvoreno. Više informacija bit će poznato nakon konferencije za novinare koja će se ujutro održati u Daillonu.

Selo u kojem se dogodio zločin nedaleko je grada Siona, sjedišta kantona Valais.

Masovne pucnjave su rijetke u Švicarskoj iako, prema nekim procjenama, čak svaki treći stanovnik te osam milijunske zemlje posjeduje oružje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...